Filthy Fifty – Det hoppar grodor ur munnen!

Idag var det en riktigt tuff WOD på schemat, nämligen Filthty Fifty. Jag tänkte försöka köra Rx (rekommenderad vikt) så långt det gick och googlade på WODen innan. Där jag läste om den var det ingen skillnad i viktval mellan män och kvinnor, men nu efter att jag kört WODen hittar jag på en annan sida att det visst var skillnad. Jag har alltså kört Rx för män på några övningar.

Såhär såg MITT pass ut, några skalningar finns det ju.

  • 50 Box Jumps á 27 cm
  • 50 Jumping Pull Ups
  • 50 Kettlebell Swingar á 16 kg
  • 50 Walking Lunges
  • 50 Sittande knees to Chest
  • 50 Push Press á 20 kg
  • 50 Back Extensions
  • 50 Wall Ball Shots á 5 kg
  • 50 Burpees
  • 50 Double Unders

Den totala tiden blev 53:19

Boxjumpsen blev väldigt låga. Vi har en liten låda att hoppa på, på hela 27 cm!! Alternativet är bänkarna, men de är ju inte riktigt avsedda för att man ska hoppa på dem. Jag fortsätter tjata på gymmet att du ska köpa/bygga en högre låda.

Jumping pull-ups fick vi snabbt tänka om på, då räcket var upptaget. Jag fick ta smithmaskinen, och så gå ner djupt för att få sträckta armar i bottenläget.

Kettlebells-swingarna skulle bara ha varit med 12 kg, men jag fixade det ju! 🙂

Utfallsgång är jobbigt, men Malin hängde på som mentalt stöd. Fräsch i benen var ju 50 utfallssteg ingen match för henne!

Knees to elbows kan jag inte, och en skalning var hängande knäuppdrag. Räcket fortfarande upptaget, så jag försökte i en magtränings-ställning, men trycket blev för stort mot axlarna. Efter att sedan ha provat i chinshissen, gav jag upp och körde sittande knees to chest. DÅ först fick magen jobba.

Pushpress, tungt, men det gick. Skulle egentligen bara ha varit 15 kg…

Ryggresningarna var nog värst, jäklar vad det krampade och jag var helt stum i ryggen när vi gick bort till Crossfit-rummet igen.

Wall ball shots är väl egentligen inget problem med, eller jo problemet är att gymmet tyngsta boll bara väger 5 kg och jag skulle ha haft 6 kg.

Burpees, ja, ni vet ju själva hur roliga de är. Jag började med ”standard utförande”, men när man blir trött, ja då gör man på det sätt som känns bäst eller går snabbast för en själv. Så längen man har bröstkorgen i golvet och höften fullt utsträckt i toppläget.

Double Unders var tänkt som en skalning, 150 singelhopp. Men eftersom jag måste träna på dem körde jag var tredje hopp med doubleunders. Det flöt på bra, några missar blev det, och det hoppade åtskilliga grodor ur munnen på mig när stålvajern piskade mig på smalbenen, låren, rumpan, armarna och händera… Emellanåt fick jag till 2 DU’s i rad och vid ett tillfälle blev det t.o.m. TRE. Gissa om jag blev glad!
Efter 150 hopp totalt så var jag faktiskt uppe i totalt 50 Double Unders.
Skalning? Både ja och nej…

Trött med nöjd tjej!! 🙂

20130328-163216.jpg

Ett svar på ”Filthy Fifty – Det hoppar grodor ur munnen!

  1. Pingback: Träningsvärk utan dess like! | Ronjas resa mot målet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *