Sommarträning med måndagsklubben

Ikväll blev det ett tufft träningspass på Lugnet i Falun. Det var sommarträning med Crossfit måndagsklubben.

Vi började med jogging 400 meter och olika rörelse/konditions/kroppövningar som uppvärmning i ca 20 minuter.

Flera av övningarna var nya och ovana för mig och vi skulle bort till en markering och sedan vända. Under några av övningarna hann jag bara en 1/3-del av sträckan innan jag hörde Magnus ropa ”tillbaka igen”. Ja, då var det bara att vända igen då, så kom jag tillbaka samtidigt som de andra. ”Masken” var helt hopplös, men jag kämpade på tills Magnus kom fram till mig och sa att jag kunde GÅ sista sträckan så jag inte körde slut på mig på en gång.
Jag anade att det skulle bli tufft, men å andra sidan var det ju för ALLA (även för totala nybörjare) så man kör ju efter sin egen förmåga -jag gjorde så gott jag kunde helt enkelt!

Efter uppvärmningen körde vi teknikträning på Squats, front & back samt Overhead Squat. Så nu har jag ju nästan lärt mig det, med en PINNE i alla fall.

Sedan avslutade vi såklart med en WOD

1 minut av varje övning (4 varv) 1 minut vila mellan varven.

  • Mountainclimbers
  • Air squats
  • Pushups med handsläpp
  • Utfall med pinne ovanför huvudet
  • Burpees

Det var tufft, men det gick! Det blev dock halt i gräset och vi skrämde upp daggmaskarna. Rätt som det var hade jag en stor selmmig daggmask precis framför näsan.

Jag fick även en kalipermätning utförd på mig ikväll. Det var en tjej som försökte mäta mig, det är många år sedan nu, men då gick det inte -jag hade helt enkelt för mycket kroppsfett då (eller så var hennes mätare av nån sämre modell?) Nu hoppas jag att man ser nån skillnad på DEN mätningen om ett halvår eller så… 😉

Foto: Malin Nyström

Vi var 15 tappra deltagare, ikväll. Nästa måndag är jag och tävlar i Mångkamp, men därefter blir det nog sommarträning med måndagsklubben igen! 🙂

En reaktion på “Sommarträning med måndagsklubben

  1. Pingback: Träningsåret 2012 | Ronjas resa mot målet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *