Träningsåret 2011

Här kommer en liten sammanfattning av mitt träningsår.

 

Januari: Jag hade en ganska omtumlande start på 2011, en period eller svacka utan dess like och jag tvingades stanna upp och strukturera om min träning eller praktiskt sett hela mitt liv. Min rygg krånglade och jag gjorde flera OMT-behandlingar.

 

Februari: Jag startade ”på nytt”, promenader, lättare träning och bara sånt som jag VILLE träna. Försökte landa i mig själv.
Fick reda på att de intervjuer som några tjejer gjorde med mig i december hade resulterat i VG på deras uppsatser. Då blev jag lite stolt! Även Aftonbladet kontaktade mig och vill göra en intervju.
På gymmet hade de invigning av de nya lokalerna och flyttade upp reception och behandlingsrum till övre plan (markplan).

 

Mars: Jag tog tag i styrketräningen igen, jag behöver ju den med! Fick ett nytt träningsprogram med anpassade övningar. Jättekallt och mycket snö i Dalarna, men jag åkte iväg på en träningsresa till Playitas, Fuerteventura en vecka och tränade utomhus i solen. Efter den veckan var jag laddad för att ta nya friska tag och började planera sommarhalvårets tävlingar/motionslopp som jag skulle delta i.
Jag blev även moster för första gången! Den sista mars föddes Darin, 2 månader för tidigt.

 

April: 3 månader innan tävlingen i mångkamp lade jag om träningen till mer tävlingsinriktad. Tyngre, tuffare och framförallt mer bänkpress. Snön försvann och helt plötsligt var det över 15 grader varmt, på bara ett par dagar -utomhusträningen kunde börja ta fart på allvar. För att dokumentera ev. framsteg vad gäller formen så åkte jag iväg på ”Modell för en dag” tillsammans med Angelica.

Maj: Hela TRE lopp lyckades jag klämma in under denna månad. Med bättre och bättre resultat för varje gång! Jag åkte till Stockholm och gick på en alldeles underbar föreläsning om MENTAL styrketräning. Dessutom blev jag utsedd till en av finalisterna i Dalarnas bloggare 2011.

 

Juni: Tävlingsdags igen! Jag sprang blodomloppet på en tid jag blev mycket nöjd med – med tanke på förutsättningarna. Jag åkte ner till tjejvättern och hade en träningshelg utomhus med AerobicWeekends och umgicks med söta Karin som jag känt ända sedan gymnasiet. Jag bröt min tå och kunde inte träna som planerat hela månaden. Den 20:e juni tvingades jag ta ett svårt beslut. Min bästa (tränings)vän, Shakira hade för ont och jag lät henne få somna in istället.

Juli: Årets viktigaste tävling, nämligen mångkampen gick av stapeln i Forsheda. Jag hade förbättrat mig på alla grenar utom längdhoppet. En ny utmaning tog form ”Spring ett varv runt Fuerteventura”. 25 mil skulle jag hinna med under juli och augusti. Det blev i prinicip ALL träning under resten av juli.

 

Augusti: Jag satte upp ett nytt mål. 2 km under 12 minuter, för att klara FYS-testet. Jag fick ett nytt träningsupplägg med cirkelträning och intervallöpning om vartannat. Det blev ännu en tävling, Älven runt. Jag pinnade på och fixade totalt 25 mil under juli och augusti. Jag gjorde en ny fotosession för att kunna se tillbaka på ”dagsformen” när jag kommit i bättre form, samt en ego-boost!

 

September: Jag började plugga dans & dansgestaltning på Karlstads universitet och pendlade dit en dag i veckan. Var på en kurs i kost & träning i Stockholm. Testade nya matställen och ny mat i Stockholm. Naked Juice bar & Blueuberry besökte jag för första gången och så åt jag Tapas på lördagkvällen. Blev dunderförkyld i 2 veckor och missade FYS-testet som jag hade tränat så hårt inför -bara att bita ihop och ta nya tag.

 

Oktober: Jag åkte på en utbildningsresa till Playitas, Fuerteventura. Gick LatinMove och Bollywooddance. Fick veta hur bra jag var på rodd. 🙂 och jag fick ett nytt träningsupplägg av Henrik, så resten av månaden var det TUNG styrketräning som gällde.

 

November: Powerstrip var något jag testade för första gången och något jag vill fortsätta med! Jag deltog på ett stort Zumba-party i Borlänge. Jag blev tyvärr tvungen att avbryta danskursen på universitetet. 🙁 Jag fick mitt tidigare träningsprogram modifierat av Stina för att kunna följa det under en längre tid framöver.

20111105-151616.jpg

December: Jag tillbringade en vecka på Playitas igen, den här gången med ”Forma Kroppen”. Jag körde mina första riktiga CrossFit-pass och det finns egentligen bara EN anledning till att jag inte skulle börja med CrossFit, så det tål att övervägas.

 

2011 har varit ett väldigt lärorikt år och jag har verkligen utvecklats och överträffat mig själv när det gäller att testa nya saker. Testa nya livsmedel, laga ny sorts mat och vågat lämna tryggheten hemma och resa iväg på egen hand. Träningen har jag lyckats ta till nya nivåer och jag hoppas att det fortsätter.  

2012 startar med en ny milstolpe, 25-årsdagen närmar sig! Det kanske är dags att ta träningen till en högre nivå? Året blir fyllt av olika lopp och tävlingar. Jag drömmer om att kunna springa 2 km under 12 minuter, ro 2 km under 8 minuter och hoppas på att vara i bättre form än någonsin till sommarens mångkamp.

Mot nya äventyr…
 
God fortsättning och gott nytt träningsår!
 

2 svar på ”Träningsåret 2011

  1. Vet du, jag satt 10 minuter på roddmaskin o fick ett skavsår i rumpan på den korta tiden, flera veckor tog det att läka. Har du varit med om nåt liknande???

    • Nej, det har jag aldrig fått och då har jag ändå rott ganska mycket. Rodde i drygt fyra timmar under en dag.
      Kanske var det nån söm på dina kläder som orsakade det?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *