Tacka vet jag högkostnadskydd!

Jag var hos tandläkaren idag för att bygga upp de tänder som jag gnisslar ner. Det är inte första gången, och till slut kan jag inte tugga hårda saker som t.ex. knäckebröd, morot, äpple m.m.

Den här gången fick jag en tid så snabbt att det räknades som akutåtgärd. I vanliga fall skulle det ha kostat 998:- för den behandlingen. Jag betalar som ett vanligt läkarbesök 150:- och dessutom är det högkostnadsskydd så jag betalar 900:- för vård inom landstinget, inom en 12-månadersperiod innan jag har frikort… Gött! Tacka vet jag högkostandsskydd, för att gå till tandläkaren är inte billigt!

2 svar på ”Tacka vet jag högkostnadskydd!

  1. Helena K: Rätt kontakter… Kontakt med den instans som får utfärda tandvårdskort. Vägen dit har inte varit lätt, men det känns bra att få den hjälp man har rätt till enl. samhällets alla regler. Däremot måste man ta reda på mycet själv. Ingenting serveras gratis, utan man får jobba för det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *