Är det verkligen ett rekord?

Efter dagens nya rekordtid, 18:103 km var jag först riktigt nöjd. Men sedan började jag fundera. ÄR det verkligen ett rekord. Ja, TIDEN är ju rekord -men det blev ju inte löpning hela vägen. Som ni kan se på pulskurvan så sjönk pulsen lite mystiskt sådär runt 14 minuter. Det var för att jag blev alldeles för trött och gick lite för att hämta andan. Jag drog ner tempot till 7 km/h och gick i ca 20 sekunder.
Löpning 130413Är det FUSK att göra så? Teoretiskt sätt borde man ju inte tjäna något på att gå, det tar ju längre tid. Men än så länge funkar det visst bättre för mig att göra så. Jag tar mig runt en viss sträcka snabbare genom att gå när jag behöver för att hämta nya krafter.
En maratonlöpare skulle ju knappast tjäna på det, för de ORKAR springa hela sträckan! Men OM nu nån som tävlar i löpning skulle GÅ en kortare stund, skulle det då klassas som fusk om det vore en tävling? Jag tror inte det… Men tanken slog mig efteråt!

Jag har i alla fall avverkat hela sträckan till fots, på den snabbaste tiden -så vi säger väl att det är ett rekord i alla fall! Åsikter om det? Skriv gärna vad DU tycker! 🙂

20130413-133851.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *