Ikväll lagade jag en champinjonsås, en vegetarisk rätt jag fick testa för länge sedan. Jag var kanske 11 år eller något då. Vi var hemma hos Birgitta, en väninna till min mamma.
Den är väldigt enkel och går snabbt att göra!
Du behöver:
200 g champinjoner
Ev. lök (jag valde bort det eftersom jag inte tycker om lök)
2 dl creme fraiche
1 buljongtärning
½ tsk salt
½ tsk svartpeppar
Persilja, färsk eller fryst
Lite olja/matfett
Skiva svamparna
Bryn dem tillsammans med lite matfett i en stekpanna med höga kanter
Tillsätt 2 dl vatten, buljongtärningen och kryddor. Låt det koka en stund.
Häll i creme fraichen
Koka upp
Ha i lite persilja
Åh mums vad gott det ser ut!! 😀
Tack! Testa den, och se vad du tycker! Jag är ju tvungen att samla lite vegetariska poäng också. 😉
Det såg riktigt gott ut =)
Tack! Det är det! Du får testa det! 🙂
Ser så gott ut Ronja:) Följer du någon särskild diet? 🙂
Tack! Nej… Det skulle i så fall vara ”No bullshit-dieten” som jag skrev om här: http://metrobloggen.se/traning/no-bullshit-dieten/
Jag äter ALLT, men inte ALLTID. 🙂
Den här såsen är fortfarande en av våra favoriter! Kul att du kommer ihåg den!
Hej! Kul att du skrev en rad! 🙂
Mamma gör ofta den såsen, men numera bor jag ju inte hemma längre. Så jag ringde faktiskt och frågade om receptet! Men jag kommer allt ihåg den! 😉
Ser hur gott ut som helst, jag bara måste pröva detta! Men hur många personer räcker receptet till? 🙂
Hej! Det beror helt på hur mycket man äter. 🙂
Jag kommer faktiskt inte ihåg, jag åt en portion och frös in resten…