Middagstips! Vegetarisk pastasås med champinjoner

Ikväll lagade jag en champinjonsås, en vegetarisk rätt jag fick testa för länge sedan. Jag var kanske 11 år eller något då. Vi var hemma hos Birgitta, en väninna till min mamma.

Den är väldigt enkel och går snabbt att göra!
image

Du behöver:
200 g champinjoner
Ev. lök (jag valde bort det eftersom jag inte tycker om lök)
2 dl creme fraiche
1 buljongtärning
½ tsk salt
½ tsk svartpeppar
Persilja, färsk eller fryst
Lite olja/matfett

image
Skiva svamparna

image
Bryn dem tillsammans med lite matfett i en stekpanna med höga kanter

image
Tillsätt 2 dl vatten, buljongtärningen och kryddor. Låt det koka en stund.

image
Häll i creme fraichen

image
Koka upp

image
Ha i lite persilja

20120104-214138.jpg
Sververa med pasta och valfria grönsaker!

10 svar på ”Middagstips! Vegetarisk pastasås med champinjoner

    • Hej! Kul att du skrev en rad! 🙂
      Mamma gör ofta den såsen, men numera bor jag ju inte hemma längre. Så jag ringde faktiskt och frågade om receptet! Men jag kommer allt ihåg den! 😉

  1. Ser hur gott ut som helst, jag bara måste pröva detta! Men hur många personer räcker receptet till? 🙂

    • Hej! Det beror helt på hur mycket man äter. 🙂
      Jag kommer faktiskt inte ihåg, jag åt en portion och frös in resten…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *