Helgens självförtroendekurs

I helgen var jag på en självförtroende-kurs, vi varvade föreläsningar med praktiska övningar, diskussioner kring medias påverkan över hur vi ska se ut, filmer och annat som berörde ämnet.

Att det är skillnad på självförtroende och självkänsla, det vet jag, i alla fall teoretiskt. Men ÄNDÅ blandar jag ihop dem när det väl kommer till kritan. Självförtroende är nåt som man GÖR och självkänsla den man ÄR. Om jag nu tycker att jag misslyckats med något som jag gjort så kan jag känna mig misslyckad som person -trots att det är två olika saker!

20111218-201522.jpg

Vi fick skriva lappar med positiva ord/budskap som vi satte upp runt om i lokalen…

20111218-201536.jpg

…var man än var så möttes man av något positivt. Tänka vad glad man blir av att se det här i spegeln! 😀

20111218-201546.jpg

Hur tacklar man negativa känslor? Vi fick testa på det! Kolla in videon!

Vi fick även spela upp små teaterscener -boosta självförtroeendet genom att stå på scen och prata inför gruppen.

I denna film skulle meningarna BÖRJA enligt alfabetes ordning…

 

20111218-201602.jpg
Vad är viktigt för DIG i en relation, just denna bild var över relation med en partner.

20111218-201619.jpg
Såhär vill media att vi ska se ut/vara

20111218-201633.jpg
Äta måste man ju göra också. Kökspersonalen avacerade med att göra ”Tacotårta” till kvällen.

2 reaktion på “Helgens självförtroendekurs

  1. Hej, jag såg ditt inlägg om självförtroendekursen. Den verkade bra. Jag har en dotter på 17 år som skulle behöva lite hjälp med självförtroendet. Skulle gärna vilja veta vad det var för kurs du gick? Nyfiken om det finns nåt sånt i Stockholm. Tack på förhand Maria

    • Hej!
      Det var Ungdomens Nykterhetsförbund som arrangerade denna kurs. Det finns flera aktiva föreningar i Stockholmsområdet, så kontakta dem! Annars så tror jag att de kommer köra den här kursen igen, med tanke på att den blev full sist. Och de bjuder in folk från hela Sverige till den.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *