Låten som räddade betyget!

Idag stod det interavallöpning på mitt program. Det är ord och inga visor -just do it! Jag har ingen kropp som lämpar sig för långdistanslöpning, men man kan ju alltid bli bättre!
Man blir bra på det man gör och det man är bra på brukar vara roligt just för att man är BRA på det. Och motsvarande för det man tycker är mindre roligt…

Men om man vill få resultat så får man vara beredd och kämpa lite och det är jag! 4,1 km hann jag under dagens intervaller. Jag tappade lite fart på slutet innan jag fick fram en bra låt. Sheena is a punkrocker

Jag tycker att träningen är roligare idag än vad den var när jag var yngre. Fast var det verkligen träningen i sig som var tråkig? Om jag tänker tillbaka på skoltiden. Jag erkänner, jag skolkade oftast från idrottslektionerna eller ”glömde” ta med mig idrottskläder. Men det berodde faktiskt främst på att jag inte trivdes i min klass. Dessutom var jag överviktig redan då. Stor och klumpig, jag var inte bra på bollsport och blev alltid vald sist när vi skulle dela in oss i lag. Jag var ju bara i vägen och förstörde. Det enda som jag egentligen var bra på var orientering, du kunde klasskamrater komma och fråga mig redan en vecka innan om de fick springa tillsammans med mig på orienteringen.

När sista terminen på högstadiet började lida mot sitt slut fick jag veta att jag riskerade att bli underkänd i idrott. Det var ett moment som skulle göras, vi skulle hålla i en uppvärmning inför klassen, vilket jag absolut inte ville göra inför min klass. Jag fick ”dispens” och fick hålla uppvärmingen med en annan klass istället. Det gick hur bra som helst och på DET momentet fick jag dessutom MVG, vilket räddade mitt totala betyg så jag gick ut med ett GODKÄNT i idrott! Jag minns såväl den upptempolåt jag hade som en del av uppvärmningen och det var just Sheena is a punkrocker så indirekt var det bl.a. DEN låten som räddade mitt betyg!

Jag sprang inte särkilt fort och jag minns såväl de där tabellern för hur snabbt man skulle kunna springa en viss sträcka för att få ett visst betyg. Man skulle även kunna hjula, stå på händer etc… och klara x antal moment för G, VG, resp. MVG. Tack och lov är den tiden över nu!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *