Här kommer ett enkelt recept på en GOD och NYTTIG proteinkaka. Jag fick receptet av Camilla då jag vann en proteinkaka i vår ”tävling”
Du behöver följande:
-
1 Ägg
-
50 g. Kvarg
-
½ Banan
-
Ca 20 g. Blåbär
-
15 g. Sojamjöl
-
5 g. Kokosflingor
-
1 tsk Bakpulver
-
Ca 5 g. Proteinpulver (vanilj eller banan) alt. Sötningsmedel
Såhär gör du:
-
Ställ in ugnen på 200°C
-
Mosa bananen
-
Blanda/mixa sedan ihop allting till en smet
-
Blåbären kan du ha i sist -hela, för syns skull. ELLER mixa dem med det andra och få en ”mörkare” kaka (se bilder nedan).
-
Häll smeten i en ugnssäker form och grädda i ca 15-20 minuter.
Kaka med mixade blåbär i
Kaka toppad med blåbär
Kaka med blåbär varsámt nedrörda som marmorerat.
Kaka med blåbär i botten och toppad med ett par hallon
Kaka med RUSSIN i, istället för blåbär.
Googlade på proteinkaka och hamnade här=)
Ser riktigt smaskens ut…blir de hårda på ovansidan? Smakar som en vanlig ”onyttig” kaka?
Kämpa på med vikten!!!=)
Surprise! =) De blir ungefär som ostkaka i konsistensen… Lika goda som onyttiga bakverk! =P
Jag kämpar på! =)
Fantastiskt god för att vara en ”nyttig-kaka”!!
Skippade sojamjölet och hade i lite fiberhusk för att binda samman den bättre. Vrålgod med mitt proteinpulver med choklad/mint-smak! =D En ny favorit, absolut!!! Tack!
Kul att du gillade den! Kanske ska prova med nån annan smak jag med nångång. =)
Hej, vet inte ens om denna blogg lever kvar, googlade mig till ngt gott med protein och hamnade här, det var sjuuukt gott! Tack så mycket och hoppas att du mår fortsatt fint:-)
Hej! Jodå, bloggen lever och frodas! Det är bara kul att hjälpa till! Recepten ligger ju där för att folk ska bli inspirerade att testa! 🙂