Del 1. Polisdrama i Södertälje

23/1 Fredag

 

Jag klev på tåget i Borlänge med fjärilar i magen. Allt hade varit ganska stressigt ett tag, men det löste sig med hundvakt i sista stund i alla fall.

Jag hade skrivit ut tidtabeller för alla resor, byten osv. Det krävs lite planering för mig då jag tycker att Stockholm är läskigt stort. Jag hittade rätt pendeltåg på Centralen för att komma till Södertälje, men fick veta att Östertälje var närmaste stället att kliva av pendeltåget på för att komma till mammas barndomskompis, Nenne och hennes familj. Jag skulle i alla fall bara behöva gå ca 1 km, men eftersom jag gick ut från stationen på fel sida så blev det ca 1,5 km totalt.

image

21.45 kom jag fram till Nenne och skulle hämta nyckeln till brorsans lägenhet som ligger ca 1 km från därifrån. Hon sa att Södertälje inte var något tryggt ställe att gå själv på så dags. När jag var runt 13-14 år hade jag sagt ”Äsch, det är ändå ingen som vill våldta mig”! I dagsläget är jag inte lika kaxig…

Nenne och Håkan hade delat på en flaska vin till maten så de kunde inte skjutsa mig dit bort heller, men de erbjöd mig att stanna hos dem över natten. Sagt och gjort så sov jag på bäddsoffan hos dem och Tindra, deras dotter blev jätteglad över att jag skulle stanna.

image

Jag skulle dessutom få skjuts till pendeltåget nästa morgon. Kvällen och natten blev dock inte så lugn i alla fall. Kl.23.30 ringde en granne på dörren för att han hade hört ljud ifrån källaren och ville ha sällskap ner och se efter. Alla dörrar stod öppna (förberedelse för källarplundring) och det stod en okänd bil utanför en av portarna. Jag kollade med bilregistret och den hörde hemma i Tumba och var avställd sedan dagen innan. Stulen? En stund senare kom polisen och plockade av dem kofot, skruvmejslar, skiftnycklar m.m.

 

Sedan när inbrottstjuvarna var borta kunde vi gå och lägga oss allihop, jag skulle ju upp tidigt och hade en dag full av äventyr framför mig.

En reaktion på “Del 1. Polisdrama i Södertälje

  1. Pingback: StripAerobics i Stockholm | Ronjas resa mot målet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *