Köpa UT vs Köpa ÅT?

Jag köper inte UT åt folk, däremot har jag vid enstaka tillfällen köpt ÅT folk. Vad är då skillnaden och är det moraliskt rätt?

Köpa UT för mig innebär att köpa och langa till minderåriga, medan köpa ÅT är om jag köper åt nån som har åldern inne, men som av ett eller annat skäl inte kan köpa själv just då.

Häromdagen fick jag skjuts av en kompis från Falun för jag lämnade min bil på en verkstad där. På vägen hem skulle hon köpa cigaretter men vände precis när hon gått innanför dörren till butiken. Hon kunde ju inte gå in i DEN tröjan som hon hade på sig sa hon… Så jag fick gå in istället.

Okej, hon har passerat 18 års ålder för länge sedan (säger sig självt eftersom hon har körkort) och är ju fullt tillåten att röka. Att köpa ÅT henne då är ju egentligen inte fel (f.ö. kollade de inte leg på mig heller.)

Men MIN moral säger väl egentligen något annat, jag vill inte ju direkt uppmuntra folk till att röka… Nåja, jag hjälpte henne iaf då jag hade en mera lämplig klädsel för att gå in i butiken…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *