EGEN styrketräning

Ska man skratta eller gråta? Dagens pass är i alla fall över… Jag körde HELT SJÄLV idag… Ja, det var ju några till i gymmet och tur var väl det när man fick totalt hjärnsläpp vid nå´t tillfälle…

Uppvärmning:
Löpband, varierande <9 km/h, <5 graders lutning.

Utfall med hantlar:
6 kg x 10+10
6 kg x 10+10
6 kg x 10+10

Legextension:
35 kg x 12
35 kg x 12
35 kg x 12

Latsdrag: Ur funktion! Reservdelar kommer tidigast v. 32 (Det var nån j*vel som dragit för hårt… )

Sittande rodd:
40 kg x 11½
40 kg x 11½
40 kg x 10

Hantelpress:
5 kg x 12
5 kg x 12
5 kg x 12

Sidelaterals:
3 kg x 12
3 kg x 12
3 kg x 12
3 kg x 8 (kom på att jag hade kört fler set)

Triceps pushdown:
15 kg x 12
15 kg x 12
15 kg x 12

Bicepscurl med stång:
Här var det några ”veta bättre-människor” som sa att stången vägde 6,5 kg. Jag skulle ju köra på 15 kg… När jag räknade ihop vikterna på den jag hade så bled det 14 kg totalt
14 kg x 10
14 kg x 10
14 kg x 10

Medelpuls 136
Maxpuls 199
Kaloriförbrukning 725

2 svar på ”EGEN styrketräning

 1. Hej Ronja!
  gud vad du är duktig med träningen. vad är ditt mål med allt tränande?
  jag undrar också hur du kan räkna ut hur mycket du förbränner på ett pass?
  kram Sofie

 2. Hej Sofie!

  Kul att du läser min blogg! =) Jag har ett mål,uppnåeligt eller ej. Men jag siktar på att tävla i BodyFitness inom 8 år. Får se vart det bär av… Under resans gång kanske man ändrar sig och vill något annat. Men tävling där träning går åt är det fortfarande som gäller. ”Just nu befinner jag mig på en stor motorväg med många avfarter att välja på innan man väljer någon av alla de små fina vägarna som finns…”

  Ang. kaloriförbrukningen så får man ta det med en nypa salt. Men min pulsklocka räknar fram den siffran. Jag har en profil lagrad i den med vikt, längd, kön, ålder, VO2Max (som man får fram på ett konditionstest). Och utifrån den datan så räknar den ut hur mycket jag förbrukar beroende på vilken puls jag ligger på under själva träningspasset. Men jag tror nog att min pulsklocka räknar ut lite mer exakt än de tabeller som finns ”Promenad 15 min = X antal kcal” o.s.v.

  Kämpa på med din träning och viktminskning! Du vet väl att efter ett styrketräningspass har du en ökad förbränning i upp till 48 timmar?! ;o)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *