Egenvärde i prestationer?

Har du nån gång känt att det du GÖR betyder mer än vem du ÄR som person? Är det viktigt för dig att prestera bra? Att man har den känslan nångång ibalnd är kanske inte skadligt, men att leva med det jämt kan nog vara skadligt.
Det har jag fått lära mig den hårda vägen. 

Jag har tackat ja till olika uppdrag tidigare och slutfört dem, alla är nöjda och glada och det goda ryktet om mig spred sig som löpeld och jag blev erbjuden flera uppdrag inom samma område. Det fixade jag lätt! 

Men sedan hände det något… Jag kände att jag inte var önskvärd som person, det vara bara mina prestationer som hade något av värde. Och vad händer den dagen man säger ifrån? Ja, då behövs man inte lägre…

Som person är jag ju inte värd nånting, bara det jag presterar… 

5 svar på ”Egenvärde i prestationer?

  1. Det händer, men oftast känner jag att jag är lika mycket värd som det jag presterar, har snarare svårt att skilja på mig och det jag presterar ibland när det kommer dåliga tentaresultat och sådant…

  2. Känner ofta den känslan… det är inte lätt men huvudsaken är ju att man själv är nöjd med den man är. Det är jobbigt när ens föräldrar verkar bedömma en efter prestationer, pappa tycker säkert om mig för den jag är men har svårt att visa det. Jag har alltid varit duktig i skolan (inte för att skryta men jag har haft väldigt lätt att lära mig) men jag vill hellre bli sedd och uppskattad för den jag är som människa. Istället har hela släkten daltat med mig som den perfekta och duktiga lilla flickan… usch. Hoppas du mår bättre idag. Kram/ Pernilla

  3. Pernilla: Tack, jo jag mår bättre idag. jag tror att det är väldigt många som känner så. Vaddå prestationsångest. Var och varannan tonåring, framförallt tjejer har det. Det hander mest om betygspress för att kunna bli det man vill…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *