Löparsäsongen börjar hos Outnorth

Våren är här! Trodde jag fram till igår, när det helt plötsligt kom 2 decimeter snö från ingenstans! Jag börjar i alla fall förbereda mig mentalt inför löparsäsongen utomhus. Jag springer tyvärr inte för nöjes skull, då jag aldrig har gillat löpning egentligen. Men det är ett nödvändigt ont. Jag märker stor skillnad direkt de perioder jag har tränat en del löpning och intervallar mot när jag inte har gjort det och fokuserat mer på styrkan. Men en morot är i alla fall diverse motionslopp som går under sommarhalvåret. Där är det egentligen inte själva löpningen i sig som jag gillar utan det är tävlingskänsla och folkfest. Jag är en riktig tävlingsmänniska och det blir ju mycket roligare om man inte är ensam…

Nånting annat som påverkar känslan i träningen väldigt mycket, i alla fall för MIG, är TRÄNINGSKLÄDER. Självklart är ett par bra skor det viktigaste när man ska springa. Speciellt om man bär på några kilon för mycket, som jag fortfarande gör. Men att skorna är snygga är ju självklart ett stort plus! Jag hittade ett par snygga skor på Outnorth.se Rosa (såklart!), men även en hel del bra funktioner som jag värdesätter. Just den här modellen heter Haglöfs Gram Am Q Gt och kostar just nu 1140:- (ord. pris 1500:- )

rosa löparsko

Några av skons funktioner är:
• Asics AHAR+ (High Abrasion Resistance Rubber) ger god stötdämpning och hållbarhet
• Solyte-material i mellansulan med förbättrad stötdämpning ger lägre vikt och förhindrar att sulan bryts ned
• Stablelite ESS-chassi för stabilitet och vridningskontroll
• GEL-kudde på bakre delen av foten ger god stötdämpning

En bra sko för mig måste vara väl dämpad och sedan måste den vara stabil då jag tyvärr har lätt för att trampa snett och stuka fötterna.

Nåt annat som man som tjej bör tänka på är att använda en bra Sport-BH, särskilt när man springer. På Outnorth finns lite olika modeller och märken att välja bland. Jag använder bara sport-BH med brottarrygg, eller racerback som det också kan kallas för. Den ger mig optimal rörelsefrihet och jag behöver aldrig få känslan av att bh-banden åker ner.

ice breaker

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *