Från deg till Ostfralla

Vad ska man säga? Plötsligt händer det!! Jag har faktiskt bakat ostfrallor ikväll! Och jag är riktigt stolt över mig själv!

20140221-231623.jpg

Ingredienser

  • 50 gram jäst
  • 50 gram margarin
  • 8 dl vatten
  • 2 st äggula
  • 2 msk flytande honung
  • 1 tsk salt
  • 20 dl vetemjöl
  • 4 dl riven ost

Gör såhär

  1. Smula jästen i en degbunke.
  2. Smält smöret och tillsätt sedan vattnet. Värm vätskan till fingervarmt.
  3. Lös upp jästen med vätskan rör sedan ner äggulan, saltet och honungen.
  4. Häll i nästan allt mjölet och arbeta degen kraftigt i fem minuter.
  5. Låt degen jäsa i 45 minuter.
  6. Knåda degen på mjölat bakbord. Dela den först i två delar och sedan var del i 10 bitar som formas till runda bullar, som placeras på en plåt. Låt jäsa minst 45 min.
  7. Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med vatten och strö den rivna osten ovanpå.
  8. Grädda mitt i ugnen i 5 min, sänk därefter värmen till 200° och grädda ytterligare 7 min. Låt svalna på galler under bakduk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *