Korta och snabba lån

Ikväll var jag på ett intressant seminarium med Charlie Söderberg. De flest känner säkert till honom från lyxfällan, tonårsbossen och andra TV-program som rör ekonomi.

När det handlar om pengar kan man ju gå olika vägar och lösa ”problem” på olika sätt. De allra flesta människor lånar pengar någon gång i sitt liv, studielån, billån, huslån m.m. Och det fyller ju en funktion! Även om det skulle vara bättre att SPARA till det man vill ha, så vill man kanske inte kan spara i 50 år innan man kan köpa det där huset. Många betalar ju faktiskt på sina huslån i väääääldigt många år. Sedan finns det naturligtvis saker som jag personligen kan tycka är onödigt att låna till, eftersom det blir dyrare i slutänden. Men ibland kanske man måste!

Just SMS-lån är ju kända för att vara de med dyrast ränta, men de är också snabba och KORTA. Jag tog faktiskt ett kort och snabbt lån en gång. Jag var ung, studerade och sommaren närmade sig. Men sedan då? Jag hade ju inget jobb och CSN får man ju inte under sommaren. Jag hade en lägenhet och en hyra att betala. Det ABSOLUT sista jag ville råka ut för var att få en betalningsanmärkning då jag har hört väldigt mycket om det och hur illa det kan gå i framtiden. Så jag tog helt enkelt ett snabbt lån på 3000:- för att kunna betala hyran. Jag fick pengarna redan dagen efter och behövde inte betala tillbaka förrän efter 3 månader.
Som student hade jag inte mycket pengar som buffert heller, studielånet räckte inte till det. Okej, det handlar väl om prioriteringar, men ändå.

Om man nu väljer att låna pengar kan det i alla fall löna sig att kolla upp olika bolag och vad de har för ränta. Verkar de trovärdiga? Finns det någon kundservice med ett telefonnummer som man kan ringa?
Med ett smslån från meddelandelån kan du känna dig trygg. De är en av de äldsta aktörerna på marknaden och har funnits sedan 2006. De erbjuder korta och snabba lån på allt ifrån 500:- upp till 10.000:- Med en återbetalningstid på 15-90 dagar.
Har man inte ens mat på bordet och det är en vecka kvar till lön, ja, då kanske ett snabbt lån på 500:- känns som en lösning. Att ta ett stort lån på banken är betydligt mer omständigt än att skicka iväg ett sms. Eftersom de lånen är s.k. ”lån utan säkerhet” (dvs att du inte pantsätter något som man gör med t.ex. ett hus) görs en kreditupplysning på dig.

För att få låna pengar av meddelandelån måste du:

  • vara över 18 år
  • ha ett svenskt personnummer
  • ha ett fungerande svenskt mobiltelefonnummer
  • vara utan ett skuldsaldo hos Kronofogden

Ett lån behöver ju inte alltid vara dåligt. Man kan behöva ett startkapital om man t.ex. ska starta ett eget företag eller köpa något stort som senare kan generera i inkomst. Charlie berättade att han köpte ett hyreshus i Stockholm och det är inte gratis. Men det, i sin tur, genererade ju i en inkomst och blev en start för honom.
Man kan t.o.m. låna pengar för att sedan placera i aktier. Hur smart det nu är överlåter jag till dig att avgöra, jag har bara talat om att man KAN!

Man måste våga chansa i livet. Det enda sättet att lyckas, är att VÅGA misslyckas!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *