65 kilo OK, 40 kilo -Fail!!!

Hur tänkte jag där?! Trodde jag på fullt allvar att jag skulle orka lika mycket i bänkpress, efter att inte ha kört det alls på 6 månader, som jag gjorde efter att ha tränat på det 3 dagar i veckan under 3 månaders tid? Jag fick i alla fall svart på vitt att så inte var fallet!

I somras på tävlingen tog jag 44 kg maxlyft i bänkpress, idag tog det tvärstopp redan på 40 kilo! 😮

Jag testade lite marklyft också. Började på 40 kg som jag VET att jag klarar, gjorde 10 reps som ”uppvärmning”. Ökade på med 10 kg åt gången och körde helt enkelt s.k. dropset, fast jag ÖKADE vikterna istället för att minska. 60 kilo funkade skapligt, 4 reps. Men på 65… Jag fick upp stången men höll nästan på att tappa greppet -jag är inte tillräckligt stark i nyporna… 🙁

Sedan körde jag en WoD som heter ”Rubely”

Bara skrivet sådär så såg det ju inte så jobbigt ut, men att GENOMFÖRA den var tuffare än jag trodde! Fast det är klart, 500 meter löpning, 50 burpees, 100 Squats, 150 situps och 200 Hopprepshopp -Det KÄNNS i kroppen!

Tyvärr kunde jag inte göra den exakt som det står. Det finns tre löpband på gymmet, och de är nästan jämt upptagna, såhär års (i alla fall de gånger som jag vill använda dem). Så jag fick helt enkelt köra de andra övningarna FÖRST, nere i korridoren där det finns plats att hoppa hopprep. Sedan avslutningsvis fick jag springa 500 meter när ett löpband väl blev ledigt…

Totala tiden blev 26:29. Löpning på löpband är kanske inte direkt optimalt vid kortare distanser då det tar en stund att få upp hastigheten på dem. 500 meter löpning på 2:38 och jag tror att jag hade fixat det på kortare tid om jag sprang fritt. Får bli utomhus i sommar sedan!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *