Nä, ärligt talat så är det inget fel på bananer som har fått prickar eller bruna skal. De är ju liksom inte ruttna för det!
Men jag har egentligen aldrig förstått varför de smakar så illa då? Har ju hört att de ska få en sötare smak om de får mogna ordentligt, men det är liksom ingen söt smak jag känner då. Om de nu blir sötare, får de ett annat energiinnehåll då också? Nån som vet?
Jag vet i alla fall hur jag kan få i mig bruna bananer utan att ÄTA dem. Jag DRICKER dem! 🙂 Om man mixar dem i en smoothie funkar det!
Som ni ser så är det inte BARA bananer, jag hade i ca 1 dl frysta hallon, 2 dl. laktosfri mjölk och en tsk flytande honung. DET blev gott!
Nej, det är ingen skillnad i näringsinnehåll 🙂 Skillnaden är att kolhydraterna är lagrade i form av stärkelse i omogna bananer, när sedan bananen mognar så omvandlas stärkelsen till olika sockerarter. ”kolhydrater som kolhydrater” när man ser till näringsvärdet.
Hoppas det svarar på din fråga 🙂
//Emma
Åh, tack för svaret! 🙂
Det var det jag undrade. Tänkte om de innehöll mer socker som mogna eftersom de får en sötare smak. Men då vet jag det. Man blir aldrig fullärd. 😉