Det viktigaste i ditt liv är DU

Jag brukar kolla på ”Du är vad du äter” och oftast är det extrema fall med ruskigt dålig kost, BARA skräpmat eller andra självklara fel och naturligtvis rasar de i vikt när livet vänds uppochner för dem.

Men ikväll handlade det om en form av missbruk och kontroll, samt stress. Jag har nog aldrig känt mig så berörd av NÅGOT tidigare avsnitt. I kvällens program fick vi träffa Emma Igelström. Hon var inte överviktig på något sätt, bara extremt stressad och i obalans med sitt liv.

Emma Igelström har tagit fyra VM-guld, ett VM silver, tolv EM-guld, två EM-silver och tre EM-brons.
Hon var den första kvinnan någonsin som nådde under drömgränsen 30 sekunder på 50 meter bröstsim.
Ända sedan tonåren har Emma kämpat med ätstörningar och beroenden. Vare sig det gäller mat, träning, jobb eller alkohol så tappar hon kontrollen.
När Anna rycker in och tar med sig Emma till Turkiet går hon på en svältdiet bestående av äpplen, kaffe och lätt kesella.

Jag började ”banta” redan som 8-åring och har kämpat mot vikten sedan dess. Träningen, maten, kontrollen och den konstanta stress och rädsla för att misslyckas. Jag är inte den som ger upp i första taget -Det är därför jag ännu står upp! Men det har inte varit lätt alla gånger. Utåt sett ska ju allt verka så perfekt, även om man bär på mörkare tankar inom sig. Känslan av att inte duga, inte räcka till eller prestera tillräckligt. Lite samma bana som Emma befann sig på.

Flera gånger under programmet framgick just budskapet ”Det viktigaste i ditt liv är DU” Hon prioriterade bort sig själv, i slutet av programmet fick hon möta den viktigaste personen i sit liv. De öppnade två stora dörrar och hon mötte sin spegelbild.

Om du missade programet så går det i repris på lördag, eller så kan du kolla på TV4Play.

 

2 reaktion på “Det viktigaste i ditt liv är DU

  1. Tänker på vilket oerhört mörkertal det måste finnas. Jag fick aldrig diagnos anorexi men kände igen mig EXAKT i Emmas tänkande. Vissa saker har jag kommit till rätta med, andra sitter i. Bra att Anna tar sig an sådana fall också.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *