Vattenzumba!!

Ikväll var jag och testade vattenzumba i Falun. Zumba är kul och vatten gillar jag, så varför inte liksom? Men när passet väl startade tänkte jag. Är det här skämt? Det var pinsamt dåligt…
Vatten är ju ett helt annat element än luft och man kan OMÖJLIGT röra sig lika snabbt i vatten som i luften.

Man kan inte bara lägga ett vanligt zumba-pass i vatten och tro att det funkar! Musiken hade samma tempo som ett vanligt zumbapass, och visst kan man ha tempo i musiken, MEN man måste dra ner på tempot i rörelserna.

Tjejen som hade passet körde på som ett vanligt pass och det påminde mer om en enmans-show och vi deltagare stod som i ett gungande publikhav…

Sedan var det en äldre kvinna som tyckte att det var för hög musik, instruktören sänkte volymen, men i allt vattenskvalp försvann liksom musiken helt istället…

Nej, det här är inget jag gör om, om det inte blir nån ändring…!

 

 

4 svar på ”Vattenzumba!!

 1. vart och kört det passet. och det är ett helt annat än vad det var från början. tänk på att instruktörer är människor och nya ibörjan också.

  • Okej, det är ju bra om det har blivit bättre nu. Självklart är alla nybörjare nångång -men hon hade ändå varit ledare för vattengympa under en längre tid och borde känna till hur rörelser i vatten fungerar.
   Alla kan ”göra fel” -men då är det viktigt att kunna ta till sig konstruktiv kritik och inte bara vifta bort den och ”försvara sig”.
   Jag talade om för henne efteråt att det inte funkade med dessa rörelser i vattnet. Men jodå, det gjorde det -för hon hade testat.
   Ja, men inte i samma tempo.
   Nej, man får köra i sitt eget tempo -men jag kan inte köra långsammare, för då tappar jag bort mig.

  • Jag vet faktiskt inte om hon hade gått vattenzumba-utbildning, eller om hon bara hade vattengympa och vanlig zumba-utbildning och sedan slog ihop det. Hur som helst så var det ingen bra kombination, DÅ. Jag har inte varit där efter det.
   Det var på Grand Spa & Sport. Alla kan göra fel, eller förbättra saker -men då måste man kunna ta till sig av feedbacken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *