Måste träningen vara rolig?

Många vill nog påstå att träningen måste vara rolig, men man kan inte bara träna sådant man tycker är kul om man vill få resultat (beroende på vad man vill få för resultat förstås).

Det är lika självklart som att man inte bara kan äta det man tycker är godast om man vill gå ner i vikt, för oftast är det ju inte kyckling, tonfisk, lax etc. som orsakat övervikten… Eller hur?

Jag tror inte många vanliga motionärer vet hur hårt arbete det ligger bakom en ”fitnesskropp” både när det gäller kosten och träningen. Och hur mycket tid man måste lägga ner på det. Och om du frågar någon som tävlar eller har tävlat inom fitness/bodybuilding om de alltid tycker att träningen är rolig, så kan jag garantera att svaret blir nej. Men det är värt det om man vill uppnå ett mål med sin träning.

Det är nog samma sak med alla typer av idrott/tävlingar. Träningen är inte alltid rolig, men nödvändig för att få resultat och uppnå sitt mål. Min träning är inte kul alla gånger just nu, men den är målinriktad och därmed även tidsbestämd.

”Ett mål är en inspirerande framtidsbild av något konkret man vill uppnå inom en given tidsram”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *