JAG GENOMFÖRDE MARATONLOPPET!

Idag gjorde jag något som inte många klarar av. Något som många inte ens skulle tänka sig att FÖRSÖKA genomföra. Det handlar inte om styrka eller kondition, snarare uthållighet och envishet.

Jag rodde ett maratonlopp! 42195 meter på roddmaskin idag. Naturligtvis så tillät jag mig kortare pauser för vätske- och energipåfyllnad.

Det krävs trots allt en del att sätta sig vid en roddmaskin och ro i 4 timmar. Är man ute på sjön och ror är det ju en helt annan sak, än att ro på en maskin med bara en monitor framför sig som visar tid och antal meter….

Men trots det så upplevde jag det inte som direkt jobbigt och jag var dessutom oförskämt pigg efteråt.

Tid

04:11:21

Medelpuls

161

Maxpuls

186

Kaloriförbrukning

1872

Jag hade bra support och folk som kom och hejjade på mig. Tack Anki, Pontus, Ebba, Camilla, Karoliina och ni andra som tränade samtidigt som gav mig några peppande ord på vägen.

Jag är otroligt glad att jag ändå fick möjligheten att genomföra den här utmaningen, så jag vill rikta ett särskilt tack till Atlantum Gym & Rehab som lät mig ockupera deras roddmaskin i flera timmar.

sdc14

Jag tänkte på vad några på träningsprofilen sagt till mig; ”Om det är någon tjej som klarar av det där, så är det DU! Med en järnvilja utan dess like!”

Jag har ju deltagit i andra långlopp tidigare och är inte rädd för utmaningar. Det ENDA som skulle få mig att ge upp och avbryta ett lopp skulle vara om jag blev skadad, när det gäller rodden skulle det ju egentligen räcka med kramp eller sendrag, men jag var skonad från det faktiskt!

Jag har gjort en kul jämförelse nedan, av två lopp som jag deltagit i. 

jmfrelse_lnglopp

15 reaktion på “JAG GENOMFÖRDE MARATONLOPPET!

 1. förstår ditt svar…
  men överträning, ska du säga efter det där träningspasset!!! herregud hur orkade du? hur kunde du röra på dig efter som? eller kunde du ens det? 😀

  • Jo, men det är skillnad på ett långlopp som engångsgrej och sedan 2, eller t.o.m. 3 dagars vila efteråt som jag hade. Mot att promenare 2 timmar varje dag i förbränningssyfte och ALDRIG ha någon vilodag.
   Jag har en järnvilja utan dess like, =P Det gick på ren envishet… Jodå, jag kunde röra mig, men jag hade lite krämpor här och var…

 2. Pingback: Puls över 180 i 40 minuter!! | Ronjas resa mot målet

 3. Pingback: Min största styrka! | Ronjas resa mot målet

 4. Pingback: Maraton på roddmaskin - 42 195 meter | Ronjas resa mot målet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *