Stöniga läkare

Nu är jag nyss hemkommen från en bekant som varit utomlands en längre tid. Snart ska han tillbaka och jobba igen… Han berättade om ett nytt läkemedel som de håller på och testar (han är läkare). Men det finns ett annat som är bra också som gett resultat. Synd bara att läkarna i Sverige är så jäkla stöniga, trots att man ber om hjälp så får man inte den hjälp man behöver. Jag skulle kunna åka till Norge när han är tillbaka på jobbet och han hjälper mig med de läkemedlena…

De enda jag behöver göra är att hämta en speciell blankett hos försäkringskassan som ger mig rätt till vård utomlands. Sedan bokar jag en tid på hans mottagning och han skriver ut receptet till mig… Synd bara att allt ska vara så komplicerat. Jag menar… Vore det inte smidigare om en läkare på vårdcentralen kunde hjälpa mig?

Frågan är, ska jag eller ska jag inte? Det är en bit att åka och det känns omständigt att behöva åka till ett annat land för det. Men å andra sidan, kan de förändra mitt liv, så varför inte ta chansen??

6 svar på ”Stöniga läkare

  1. tro inte på allt som du hör från EN person. skaffa objektiv info. Hur skulle det se ut om alla nationer resonerade ”amen det funkar ju i det landet så därför behöver inte vi ha tester/restriktioner/betänketider här innan vi inför dessa preparat”?

  2. ÖÖÖ: Det som han i så fall kommer skriva ut till mig är ett, sedan länge godkänt och välbeprövat läkemedel inte bara i Norge, utan även i Sverige och andra länder. Men det nya, om de funkar på norska personer, vad är det som säger att det inte skulle funka på svenska. Tror du inte att vi fungerar likadant?

  3. nej, vi funkar säkert likadant. men man ska inte ta andra länders tester för givet. jag förespråkar så många oberoende tester som möjligt för att få en nyanserad och aktuell bild. och tydligen är det inte välbeprövad (med goda resultat) och välkänt här eftersom du inte kan få det.

  4. ÖÖÖ: Du förespråkar… Jaha, men jag vet ju inte vem du är eller viken utbildning du har. Du vågar ju inte ens skriva ditt namn i kommentaren. Men vad är det du inte förstår? Det är inte det nya läkemedlet jag ska få, det har jag inte ens frågat efter här i Sverige.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *