OMT kan vara räddningen!

Igår var jag hos sjukgymnasten igen och hon provade en ”ny” metod från sin senaste kurs, OMT, Ortopedisk Manuell Terapi.

Min rygg har krånglat länge, men all smärta i ryggen behöver inte per automatik komma från ryggen. Jag är kort i höftböjaren och har jag stretchat dåligt får jag ont i ländryggen. Sedan är jag ganska svank också.

Men ett problem som jag mer eller mindre accepterat att jag får leva med -trodde jag- är det känselbortfall som jag haft i nästan 2 år nu. Du kan läsa om det i gamla inlägg här:
När jag observerade det första gången
Ett försök till behandling
img_1808
Ingenting gav något större resultat… Tills igår! Den typen av mobilisering hon praktiserade på mig gjorde att det hände nåt i alla fall! Förutom att jag fick ordentlig huvudvärk efteråt igår så kände jag idag när jag vaknade att det kändes annorlunda. När jag drog med fingrarna över ryggen så var skillnaden mellan höger och vänster sida inte lika markant. Det kanske GÅR att få liv i den delen av ryggen också?! Jag håller tummarna!

3 svar på ”OMT kan vara räddningen!

  1. Pingback: Min svaga länk… | Ronjas resa mot målet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *