Var tog moralen vägen?!

Slötittade lite på TV och snubblade över programmet ”Sandhamn”. Midsommar, sol, bad, båtar och givetvis ALKHOL! Folk får dricka alkhol om de vill, så länge folk accepterar att jag INTE dricker alkohol så accepterar jag deras val.

MEN! Något som jag INTE kan acceptera är att att folk dricker alkohol samtidigt som de framför ett motorfordon! Det finns en LAG som föbjuder bilkörning onykter, samma sak finns för båt -men med betydligt högre promillegräns…img_1457

Det finns dock rekommendationer att man inte bör befinna sig ute på vattnet överhuvudtaget i onyktert tillstånd… Men onyktra passagerare är ju ingen fara för andra båtar…

Jag tycker dock att det är FRUKTANSVÄRT DÅLIGT att visa ett gäng grabbar på en motorbåt där alla sitter och dricker öl, även han som kör!

Och en kommentar som
”Egentligen får man ju inte dricka när man är på sjön, men man vill ju inte riskera att torka ut!” gjorde mig tillräckligt upprörd för att skriva av mig lite…

2 svar på ”Var tog moralen vägen?!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *