Trotsa den mentala spärren

Idag var det sista gången vi hade 3:orna i simning. De flesta simmar bra, men en del är mer reserverade och några har mentala spärrar. Djupt vatten kan vara riktigt otäckt om man är osäker på simningen.

Idag fick jag två tjejer att klara guldpingvinen, simma bröstsim gick bra, men ryggsim på djupt vatten var SÅÅÅ otäckt och det går ju inte lättare för att resten av klassen simmar om och tittar på dem…

Så när de andra gått upp lät jag de två tjejerna vara kvar några minuter extra och DÅ klarade de det! Men jag gick bredvid på kanten med pinnen hela tiden så de såg att de kunde ta tag i något OM de inte klarade det. Det är en mental spärr som man måste trotsa, och även om inte jag är rädd för vatten så känns det så otroligt bra att få någon annan att lyckas!

Kanske finns det en massa folk som hjälpt mig med olika saker som blir alldeles varma inombords också när de ser de framsteg som jag gjort med min träning…

Jag har dock mina mentala spärrar också, men i det läget är jag inte lika tuff. JAG är lika blockerad inför mina spärrar som de tjejerna var för djupt vatten och ryggsim. Skillnaden är att de tog tag i problemet när de var 9-10 år och jag är 22…. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *