Är jag lyckligt lottad?

Jag fick frågan hur jag orkar köra BodyPump 2 dagar i rad? Inte så svårt… musklerna blir trötta vid träningstillfället, men jag till hör den lilla skaran som inte får träningsvärk, eller ytterst, ytterst sällan. Är man lyckligt lottad då? Nja, på gott och ont skulle jag vilja säga. Får man träningsvärk är nog risken mindre att man överanstränger sig, man låter nog kroppen återhämta sig ordentligt efteråt. Till skillnad från mig som bara kan köra på direkt igen utan att känna att musklerna jobbade hårt dagen innan…

Sedan kom en fråga till: ”Jag ska ha BodyPump på idrotten nästa vecka, vad innebär det?”

Förmodligen så är din idrottslärare utbildad BP-instruktör och kommer att köra det med er, eller så kommer ni kanske att göra ett besök på ett gym?

BodyPump är en timmes styrketräning i grupp till musik där du tränar igenom hela kroppen med hjälp av en skivstång. Förändra vikten på skivstången och anpassa träningen efter din egen nivå! Instruktören, som är specialutbildad och internationellt licensierad för BodyPump hjälper dig i början att hitta rätt vikt för de olika övningarna och ger dig tekniktips under passets gång. Musiken peppar dig att ta i lite extra!

BodyPump är framtaget, testat och kontrollerat av experter för att ge dig säker och effektiv träning. Det har gjort BodyPump till världens populäraste gruppträningspass.

Alla kan träna BODYPUMP®
BodyPump passar i stort sett alla, ung som gammal, otränad eller vältränad, nybörjare eller van. Eftersom vikten på skivstången kan varieras från 2 kg till 42 kg kan alla få ut mesta möjliga under ett och samma pass.

Fysiska effekter av bodypump-träning:
När du tränar BodyPump regelbundet får du en förbättrad muskelstyrka. Dina muskler blir både starkare och mer uthålliga. Din energiförbrukning höjs, skelettet stärks, hållfastheten i leder och ligament ökar och kroppens stressnivå sänks. Och dessutom är det kul!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *