Tack och lov att änglar finns!

Det finns så mycket skitsnack och onda människor. Men det finns även riktiga änglar. Både som lever nära en och änglar som kommer från oväntat håll när man som mest behöver dem.

En konstig människa mötte mig när jag var ute med Shakira. Det regnade, men även en valp måste rastas oavsett väder. Hon frågade hur gammal valpen var och var hon kom ifrån. (I all välmening trodde jag, för de frågorna får jag i princip varje dag).

Hon tog reda på mailadressen till kenneln och telefonnumret till instruktören som har hundkurserna som jag år med henne. Hon mailade uppfödaren och ringde instruktören och hittade på det ena efter det andra om min hund. Att jag överaktiverade henne, att hon inte fick sova, att jag gick jättelånga promenader med henne i minusgrader, att hon var stressad, undernärd och inte fick tillräckligt med mat m.m. m.m.

Jag har dock uppfödaren, hundinstruktören och mååånga andra på min sida. Har fått höra från flera. ”Du som är så duktig med dina hundar, ingen ska få komma och trycka ner dig”. ”Om det är någon som bryr sig om sin hund så är det hon” ”Sån´t där skitsnack ska du inte lyssna på, du har jättebra hand med hundar, gumman!” ”Vilken knäpp människa, hon har inget liv… Bry dig inte!” ”Stå på dig, du vet att vi ställer upp om hon hör av sig igen!” Tack, tack, tack för alla fina ord!

p100Jag & Devil 1 maj 2007

Sedan kom det en räddande ängel när jag skulle iväg och träna. Jag kom på att jag skulle köpa en mjölk också och gjorde det INNAN träningen. Det är 200 meter ner till PeKås, så jag stannade till där. Radio och GPS stod på i bilen. Tar bara 5 minuter tänkte jag. Men vilken kö det var… När jag väl kom ut så startade inte bilen! Då fick jag hjälp av en kvinna som inte kunde så mycket om bilar hon heller. Men med gemensamma krafter och mina startkablar (som jag fick i födelsedagspresent alldeles nyligen) så lyckades jag få igång i bilen och kunde åka till gymmet.

startkablarTänk att så lite kan göra en människa så glad. Och tänk att det finns såna människor som ställer upp för helt okända. Tack!

5 reaktion på “Tack och lov att änglar finns!

 1. vilken sjuk människa, kan man inte polisanmäla sånt där? Hon är säkert en sån som sitter hemma och bevakar alla tv-program, tidningar och grannar för att kunna hitta ngt att störa sig på och sedan ägna sitt liv åt att skicka klagande insändare eller förstöra för människor som har det bättre eller är bättre!

  lycka till

 2. Pamasen: Jag vet inte, jag avvaktar och ser vad som händer… Jo, men hon borde ju ta hand om sin egen hund. Ägna lite tid åt den istället för att lägga sig i andra hundägares liv.

 3. Läste Pamasens kommentar och måste tyvärr säga detta: Ingen idé att anmäla sådant eftersom polisen ofta lägger ned sådana anmälningar.

  Även om det skulle gå vidare till en åklagare är det inte säkert att väljer att ta upp det utan väljer att lägga ned det.

  Det enda som kan hjälpa är enskilt åtal mot människan men då får man punga ut med en massa pengar och som man riskerar att förlora om en åklagare inte ser allvarligt på det.

 4. Tråkigt att du råkade ut för de typer av människor som ägnar sig åt att tala illa om enskilda människor.

  Jag har själv erfaret detta på Internet nämligen.

 5. Kattenmjau: Jo, det finns ju folk till allt. Men i det här fallet vet jag ju vem människan är. Och kan ju roa mig med att bara tycka att hon är dum i huvudet och skita i det. Skitsnack kommer alltid att finnas. Och det här är så små saker som man egentligen bara kan strunta i. Vore en annan sak om hon hade anmält mig till djurskyddsmyndigheten eller nå´t. DÅ är det fråga om förtal… I dagsläget är det bara rent skitsnack och jag är inte ensam om att tycka det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *