Ambulans- och polispådrag

Nu är jag hemma. Och vilken kväll sedan! Först var det sittning med erotiktema. Men vi hade riktigt trevligt och potatisgratängen var jättegod!

Det ebbade dock ut ganska tidigt och folk drog ut på krogen och hem till varann o.s.v.
Jag hängde med hem till Renée på ”förfest” och sedan åkte vi in till stan (jag körde). Vi åkte bort till Nöjes, Sara var visserligen för liten för att komma in, men vi skulle ändå testa. De kollade leg. på ALLA ikväll och hon fick inte komma in… Vi gick tillbaka till bilen och beslöt oss för att åka till Harrys istället eller ev. Arena om hon inte kom in på Harrys heller…

Vi svängde in på Verkstadsgatan och DÄR på trotoaren ligger en människa! Jag stannar och vi kliver ur, samtidigt kommer 3 andra personer som är ute med sin hund. Vi kollar att han andas, det gjorde han, men han var knappt kontaktbar. jag hämtade en filt i bilen och la över honom.
Sara ringde efter ambulans men blev knappt tagen på allvar för att hon inte kände till stan ännu (nyinflyttad student) och inte kunde säga exakt var vi befann oss, hur som helst så skickade de en ambulans till slut efter att jag hade pratat med dem och talat om exakt adress. När ambulansen kom reste killen på sig och var vid fullt medvetande helt plötsligt, men han visste inte var han befann sig, eller varför han hade legat där. Han började svamla om att han bodde i Malmö och att folk hade sparkat på honom när han låg där, men han såg inte skadad ut.

Han sa dock att han hade varit på nöjesfabriken men blivit utslängd därifrån (undrar varför ). Faktum är att det inte luktade alkohol om honom, men något hade runnit ur munnen, antingen spya eller saliv…

Han började uppträda hotfullt och ambulanspersonalen ringde efter polisen istället… Sedan kom polisen och tog hand om honom. De frågade om det var vi som ringde och om det var min bil som stod där. Hrrrm, jättefin parkering, jag vet. Mitt på ett övergångsställe med fronten riktad mot den bil som stod längst ut på parkeringsfickan… När jag skulle iväg var det trångt då både ambulans och polis stod där… Jag backade försiktigt så jag kunde räta upp bilen, jag fick motorstopp 2 ggr och sedan när jag skulle köra framåt… Nog för att det är svårare att köra i högklackat, men lite jobbigt att man hade en polis precis bakom sig också… När jag väl kom iväg insåg jag att jag hade handbromsen i… Oooops! Ursäkta, men… Jag HAR faktiskt körkort…

4 reaktion på “Ambulans- och polispådrag

  1. Det är klart att det är svårt att köra i den omständigheten. Vilka hjältar ni är!!! Det är tyvärr inte alla som stannar och tar sig tid att bry sig om en anonym medmänniska. Bra jobbat!! /Mor

  2. Hehe oj vilken kväll!! Pinsamt med bilen.. men det blir väl alltid så när någon tittar på, speciellt typ polisen. På min uppkörning körde jag mycket sämre än när jag övningskört, man blir ju lite nervös 🙂 Bra att ni tog hand om mannen iaf! 🙂

  3. Mor: Möjligt, men det godtas nog inte som riktig ursäkt egentligen. Fast just DE poliserna hade ju annat att ta hand om… Tack! Men hjältar är väl kanske och överdriva, men jag skulle aldrig bara passera om det låg en medvetslös människa på gatan…

    Sofie: Nerverna kan ställa till det ibland… Tack. Jag hoppas att han mår bättre nu…

  4. Typiskt att de ska tjafsa om parkeringen i en sådan situation, de skulle ha varit tacksamma över att du brydde dig om karln. Det är lätt att glömma handbromsen, speciellt när man är stressad och kanske lite chockad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *