Barnvagnsmarschen 

Idag deltog vi i barnvagnsmarschen. 

RFSU vill stoppa mödradödligheten. Därför gör vi uppror. 

Varannan minut förlorar någon sin fru, mamma, dotter eller syster. Varje dag dör fler än 800 kvinnor för att de blivit gravida. De senaste siffrorna visar att ungefär 303 000 kvinnoliv går förlorade årligen på grund av komplikationer vid en graviditet eller efter en förlossning. 99 procent av de drabbade lever i fattiga länder. Med tillgång till preventivmedel, mödrahälsovård, sexualundervisning och säkra aborter kan de räddas. Men den politiska viljan saknas. Hög mödradödlighet är ett tecken på att kvinnors liv inte respekteras. Det måste stoppas. Därför intensifierar RFSU nu sitt arbete för att bekämpa katastrofen som makten glömde.  

För att synas lite extra fick vi ett oranget regnskydd, det skar sig fint till allt rosa. 

 

   

En kvinna, mamma och barnmorska höll tal.
    

Vilja somnade och sov gott under marschen.
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *