Svearodden 2014

För första gången har jag nu deltagit i Svearodden. Jag har läst om den tidigare, men aldrig fått tummen ur och kommit iväg. Jag har ju ”bara” rott för skojs skull på hemmaplan och så deltog jag i en tävling som gymmet arrangerade -som jag vann! 🙂 Efter det visste jag att som MOTIONÄR var jag bra på rodd, jag har även sett hur jag ligger till på rakinglistor på concept2, men det är ju inte alla som loggar där… -Så, vilken nivå ligger jag på om jag får jämföra mig med tävlingsroddare? Nu fick jag ju äntligen möjlighet att testa det! Jag deltog dock i motionsklass eftersom jag inte tillhör någon roddklubb som var kravet för tävlingsklasserna.

När jag vaknade på morgonen kände jag mig inte jättepigg, mardrömmarna hade avlöst varandra under natten om ALLT som skulle kunna gå fel på vägen dit… Först att bilen inte startade så jag fick fixa annan skjuts till tåget, sedan att tåget fick tekniska problem och blev 1 timme försenad så jag höll på att missa min start osv… Men resan gick hur bra som helst och med hjälp av diverse smarta appar behöver man ju knappt tänka själv! Eller okej, jag kan ju orientera, så jag har inga problem att läsa en karta i mobilen.

Jag kom dit, fick väga in och sedan vänta… De skulle lotta startordningen efter att de hade räknat ut handikappstiderna. Lopp efter lopp fortlöpte och när det bara var TRE lopp kvar frågade jag om lottningen var klar. Men nej, de höll på och räknade fortfarande. Då utgick jag från att de kanske skulle ha en paus efter ungdomarnas singellopp innan vår klass startade. Men helt plötsligt kom mitt namn upp på skärmen, och jag skulle ro, på en gång?! Ja, de fick inte ordning på tiderna så alla fick strata samtidigt i alla fall så skull de räkna ut handikappstiderna i efterhand.

Jag hade som tur var värmt upp lite tidigare, och så hann jag ro lite, kanske en halv minut på plats, innan ”STOP ROWING” dök upp i displayen. Sedan var det bara att vänta på startsignalen och ro allt vad man orkade. Min faktiska sluttid blev 3:52, men efter tidshandikapp 3:28 -Så DET är ju ett rekord förstås. Haha!

Här är två tjejer som tävlar i gymnasierodden och ni kan se på skärmen hur det såg ut. Man såg alltså hur man låg till i förhållande till de andra. Jag saknar dock att jag inte kunde se beräknad slutid. Eftersom jag vet vad mitt rekord är så kan det ju sporra mig till att försöka kapa nån sekunde eller två.20140310-141832.jpg

I motionsklassen tävlade alla mot alla med tidshandkapp efter ålder, vikt och kön. Och efter att alla hadikappstider var uträknade kan man se att det ändå var en ganska jämn kamp. Tanken var ju att det skulle ha varit uträknat INNAN start och sedan var det ”först i mål” som gällde. Hade varit väldigt spännande! Jag undrar om jag hade fixat 4 sekunder snabbare då?20140310-141859.jpg

Efter rodden tog jag mig bort till Blueberry på Sibyllegatan och hälsade på Artemis. 20140310-141916.jpg

Jag firade med en god smoothie efter rodden. Lite energipåfyllning!20140310-141925.jpg

Blueberry på Sibyllegatan är den största, men ändå jättemysig!20140310-141937.jpg

20140310-141946.jpg

Resan hem gick också bra, men jag var jättetrött och sov hela tågresan. När jag kom hem frös jag jättemycket. SÅ kallt var det väl inte? Förklaringen var 39 graders feber och helt plötsligt blev jag jättesjuk. En antibiotikabehandling som jag påbörjade i fredags hade jag inte svarat alls på, och en maxning i rodd med infektion i kroppen var nog inte det bästa… 🙁 Nu blir det starkare antibiotika och ingen träning på några dagar för min del…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *