Ett besök i Hammarby sjöstad

Snön ligger som ett tjockt täcke på marken och solen lyser just nu med sin frånvaro. Det är kallt och jag längtar verkligen till sommaren! Jag längtar tillbaka till den periden då jag var i Stockholm. Jag har många fina minnen därifrån, även fast jag inte skulle vilja bo där permanent. Det är alldeles för stressigt för mig.

Det finns givetvis lugnare oaser i Stockholm också, det gäller bara att hitta dem! Oavsett vad man letar efter idag så är internet ett bra verktyg och ännu lättare är det ju naturligtvis om man kan hitta all nödvändig information på en och samma sida. Här finner du en sida med info om Hammarby sjöstad. Ett mysigt område som jag besökte när jag var i Stockholm. Just då var det egentligen bara för avsikt att besöka Träningsspecialisten och kika på träningskläder, men jag kunde inte låta bli att faschineras av alla blomstrande träd. Det var så vackert och fridfullt på något sätt, trots att jag var mitt inne i en storstad.

Från Hammarby sjöstad är det lika nära till storstan som till naturen och det sägs att det är ett av stockholms trevligaste bostadsområden. Där finns väl egentligen allt du kan tänka dig. Restauranger, barer och nattklubbar. Små butiker och stora shoppingcenter t.ex. Sickla köpkvarter alldeles intill.
Hammarbybacken, med möjlighet till skidåkning på vintern finns där också.

Bostadsområdet lockar alla åldersgrupper, så det finns även gott om förskolor. För den som gillar att ströva i skog och mark så finns det ett ställe som heter Nyckelviken som man kommer till om man tar sig lite längre ut åt Värmdöhållet. Det är ett vackert naturreservat med fina leder som är perfekta för promenader. Jag gick där många gånger med hundarna under min sommar i Stockholm.

Ett annat ställe jag också besökte var Andy’s lekland i Sickla. Jag åkte dit tillsammans med den familjen jag bodde hos och hade en riktigt kul dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *