Midsummer Challenge med morgonpasset

Under 3 månader nu under våren har jag deltagit i en utmaning kallad Midsummer challenge, med morgonpasset.com
Det var 3 stycken personer som höll i utmanigen, licensierade tränare och kostrådgivare och tanken var att man skulle få feedback och coachning av dessa personer under hela utmaningens gång.

Jag behövde ju aldrig fundera på vad jag skulle träna eftersom de satte ihop träningsprogram som man fick i ett mail dagligen. Jag gjorde det som stod bara. Men i början kändes det ju som att backa i träningen, från 6 pass/vecka till endast 4 pass/vecka. Men det ökade allt eftersom och nu sista månaden var det i alla fall 6 pass i veckan, men innehållet? Ja, vissa dagar blev det väl riktig träning. Men ibland kändes det löjligt lätt. 2 ryggövningar och 2 bicepsövningar så var träningen klar för DEN dagen.

Man skrev en blogg även på den sidan som alla kunde läsa och kommentera. Hela 12 stycken feedbackskommentarer har jag fått av tränarna under den här tiden. Och så kommentarer från andra deltagare. Tanken var ju att man skulle peppa varann och motiveras/inspireras av varandra, men ibland är det inte tillräckligt. Inte ens när motivationen var i botten var det nån som tog tag i det, trots att jag uttryckligen skrev det i bloggen, utan man fick bara sitt mail varje kväll, med instruktioner om vad man skulle träna nästa dag. Sedan var det upp till var och en att följa det. Men det känns inte som att nån hade brytt sig om jag struntade i det heller för den delen. Det är ju ingen annan som lider om jag inte får några resultat.

En gång i veckan skulle man mäta sig och ta bilder som man uppdaterade med på sidan. Men vad hade jag förväntat mig -det händer ju liksom inte så mycket på 7 dagar. Med tanke på den viktresan och förvandligen av kroppen som jag redan har gjort så fick jag naturligtvis inte några anmärkningsvärda resultat. I midsommarmailet hade tränarna summerat/utvärderat utmaningen och det kändes lite som en käftsmäll att läsa ”Nu vet vi att vårt upplägg fungerar”. Okej, det kanske funkar för många, men inte för alla, eller åtminstone inte för mig. Alla svarar inte likadant på samma typ av träning, det handlar helt enkelt om vad man har för utgångsläge! Flera av deltagarna tränade ingenting innan, nån hade fått barn och inte blivit av med graviditetskilona, nån som fastnat i ”sambofällan” etc… Och självklart får man resultat om man då helt plötsligt börjar träna 4 dagar i veckan! Jag missunnar dem inte deras resultat, utan jag är jätteglad för deras skull! Men jag är lite besviken på de tränarna att de inte gjorde något när de ser på bilder, mått och blogginlägg att det inte går framåt för mig.

Nu har jag i alla fall gett det en chans, men jag behöver ett träningsprogram anpassat för MIG och nån som verkligen följer upp och utvärderar resultaten. Får man inga resultat efter 3 månader, ja då lär man ju ändra på nåt!

Eftersom jag har mätt mig varje fredag så kan jag ju lätt se vad morgonpasset har gett mig för resultat om man ser till mått och vikt.

  • Vikt -0,7 kg
  • Hals -2 cm
  • Överarm +/-0 cm
  • Handled -0,5 cm
  • Hög midja -1 cm
  • Låg midja -5 cm
  • Höft +/-0 cm
  • Lår +/-0 cm
  • Vad -1 cm
  • Vrist -1 cm

Ja, det är ju som sagt ingen större förändring som har skett. Nu har jag väl hoppat lite viktmässigt, men skillnaden är från första registreringen i mitten av mars till dagens vägning och mätning. Finns ju de deltagare som tappat över 10 kg och minskat över 15 cm i midjan… Men då pratar jag om de som gjort en totalförändring, NU.

Sista tiden har jag bara LÄNGTAT efter att den här utmaningen skulle ta slut, så jag äntligen kan börja om med ett upplägg som fungerar och nån som följer upp resultaten! Och går det åt fel håll eller står still, ja, då ändrar vi lite! Ett personligt upplägg kostar visserligen MER, men om man vill få några resultat så är det nog det som gäller!

Jag placerade några av bilderna bredvid varann (det är några veckors mellanrum), men den enda skillnaden jag kan se är att jag blev brunare när solen kom fram. 😉

20130531-104933.jpg

Ett svar på ”Midsummer Challenge med morgonpasset

  1. Pingback: Väga och mäta! | Ronjas resa mot målet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *