SÅ olika från domare till domare

Idag blev det till att kliva upp i ottan för att bege sig iväg på hundutställning. En liten, inofficiell utställning, bara för skojs skull.

Men bedömningen som görs av en domare kan skilja sig SÅ mycket mellan olika domare och vad de väljer att fokusera på. Bristerna eller de starka dragen?

Celine är meriterad internationellt och så sent som i augusti blev hon BIG 3. IDAG blev hon placerad sist och inte ens ett HP. INGEN av mina hundar fick ett HP ens… Den genomgående kritiken för alla var ”För långt nosparti” och ”Behöver fylla ut bröstkorgen mer”. Nosen kan jag inte göra något åt, och den är densamma som i höstas. Bröstkorgen däremot kan man muskla på lite under sommarhalvåret, det blir inte riktigt lika långa promenader vintertid.

En chihuahua ska inte vara osäker, tvärtom ska den vara modig och framåt. När jag tog in Molly i ringen, en av mina hundar som jag har hos en fodervärd, vägrade hon först gå och lade sig ner! Hon praktiskt taget kröp fram de första stegen hon tog sedan. Och det stod ju kritiken sedan ”Behöver mycket mer ringträning”. Tyvärr är det svårt för MIG att träna henne på det eftersom jag aldrig träffar henne annars. Det är andra gången som jag träffar henne idag efter att hon flyttade när hon var 8 veckor. Man kunde ju önska att fodervärdarna hade varit mer intresserade… Men, men, ibland går man på en nit!

Hugos fodervärd följde med idag för att lära sig och se hur en hundutställning går till och förhoppningsvis våga ställa honom själv nästa gång. 😉
Visst kan det kännas läskigt första gången -hur GÖR man?! Det tyckte jag också… Men domaren säger ju var man ska stå, gå och hur denne vill se hunden. Så det löser sig ju på plats.

Nästa planerade utställning är den nationella i Avesta i juni. Hoppas på en bättre domare då.

prisrosetter_1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *