Gifted hands – En film om självförtroende

Jag vet att det blir mycket film just nu, men jag bara måste få lyfta fram den här! Jag såg den nyss på TV och filmen är baserad på en sann historia, helt fantastisk!

Gifted hands

Unge Ben Carson växer upp i ett splittrat hem med fattigdom och fördomar, där hans betyg blir sämre och hans hopp falnar. Men hans mor förlorar aldrig tron på honom. Hon inspirerar honom att aldrig ge upp de chanser hon aldrig själv fick, och hjälper honom utveckla sin kreativitet, sin intelligens och allra viktigast, tron på sig själv. Detta självförtroende kom att bli hans gåva och det som fick honom att följa sina drömmar och att bli en av världens ledande neurokirurger.

En film om att våga tro på sig själv, att ta vara på och utnyttja de styrkor man faktiskt har!

Jag vill inte direkt påstå att jag har världens bästa självförtroende ELLER självkänsla. Självförtroendet är dock något högre -det handlar ju bara om att prestera!

SJÄLVKÄNSLA – vad man känner för sig själv.
Det är helt enkelt hur man ser på sig själv, hur man definerar sig själv som person och även sitt inre värde som människa. Självkänsla innebär att du vet om att du har ett värde som människa trots att du kanske misslyckas med något, du bryr dig inte om vad andra tycker om dig för du vet att du är bra och en värdefull människa. Har man en god självkänsla så kan du bortse ifrån att andra pratar om att du är t ex arbetslös eftersom du vet att du är värdefull och unik. God självkänsla håller för dåliga vibbar helt enkelt.

SJÄLVFÖRTROENDE handlar om den tilltro du har till att klara av saker. Med ett högt självförtroende mår man bra när man får höra att man har gjort något bra, eller har klarat av något som var svårt. Bekräftelsen man får som bygger upp ens självförtroende och talar om att man duger, har fokus på det man har presterat. Därför har man bra självförtroende när man tror på sig själv och på att man kan klara av saker och när man får bekräftelse på det växer självförtroendet.

Jag vet dock om några styrkor, några kraftfulla egenskaper som jag har, det gäller bara att jag får möjligheten att utnyttja dem på rätt sätt vid rätt tidpunkt.
Jag VET att jag KAN om jag bara får en CHANS! Stay strong!!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *