Biokväll – Nobels testamente

Ikväll var jag på bio med Maria och såg filmen Nobels testamente. Ännu en film baserad på Liza Marklunds böcker. Jag har sett  både Sprängaren och Paradiset förut så det kändes jättekul att få se en tredje film och den här var RIKTIGT bra!

En mystisk kvinna i aftonklänning smyger sig obemärkt in på Nobelfesten i Stockholm. Mitt på dansgolvet skjuter hon den israeliske Nobelpristagaren i medicin, Aaron Wiesel, och Nobelkommitténs ordförande Caroline von Behring. Annika Bengtzon dras ofrivilligt in i dramat – inte som journalist, utan som vittne.

Hela världens medier rapporterar om religiösa motiv med kopplingar till Mellanöstern, men Annika förstår snabbt att de är på fel spår. Snart befinner sig Annika mitt i en våldsam historia av terror och död. Var hon än letar så hittar hon spåren efter samme man: Alfred Nobel, den ensamma industrimagnaten som lämnade sin förmögenhet för att delas ut till nytta för mänskligheten. Successivt inser Annika att ledtrådarna leder till Nobels testamente, med intriger och maktspel inne i det allra heligaste av Nobelsfären. Till slut befinner hon sig livsfarligt nära sanningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *