Någon tränare/PT som vill analysera detta?

Idag tyckte jag att det var dags att få in lite konditionsträning igen. Jag började med upplägget av de kortaste intervallerna. Ett program som jag körde i somras med bara TRE minuter löpning och så 1 minuts vila. Trodde jag att det var, men jag såg när jag kom hem att det var visst 2 minuters vila mellan.

Hur som helst så började det ju inte som planerat. Ett av löpbanden är lite lömska och hackar och om man springer för länge kan det bli överhettat och då stänger det av sig utan förvarning! Så jag promenerade 3 km först så jag var rejält uppvärmd innan det BRA löpbandet blev ledigt. Då satte jag igång att springa.

Jag låg högt i puls hela tiden och utmanade min tröskelpuls. Jag hann aldrig komma ner i puls mellan intervallerna så efter den tredje tog jag en längre vila innan jag började springa igen. I den 4:e intervallen såg jag plötsligt hur jag låg ÖVER min tidigare maxpuls (211) och av ren nyfikenhet ökade jag hastighet och lutning tills jag helt enkelt inte orkade mer! 216 stod det på löpbandet! Jag kollade nu när jag kom hem och 218 kom jag visst upp i?! Kan man verkligen HA så hög maxpuls när man är 25 år (om 5 dagar)?


(Klicka på den för att se större!)

För att göra ett maxtest ska man ju vara helt frisk, men man borde väl inte komma upp högre i puls om man är sjuk? Jag har ju nyligen varit sjuk… Så jag kan ju tillägga att maxtestet var HÖGST oplanerat idag.

Jag kom ner lite i puls efteråt och tänkte fortsätta mitt intervallpass, men då började jag må illa istället, så jag blev tvungen att avbryta passet. 🙁

3 reaktion på “Någon tränare/PT som vill analysera detta?

    • Jo, det kan man se om VILO-pulsen är högre, typ 5-10 slag mer än normalt -då är det ofta ett tecken på infektion i kroppen. Men sin MAX-puls ska man inte kunna påverka. Och rent krasst borde man inte ORKA ta ut sig till max om man skulle vara sjuk…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *