NER kommer man ju alltid!

Idag var det dag för cirkelträningen igen. Och även om man inte är jättestark, så kommer man ju alltid ner! Jag brukar skoja och säga att jag kan göra en HALV armhävning på tårna, för NER kommer man ju alltid. Förra gången råkade jag göra FLER armhäningar (på knäna) än vad som stod i programmet, alltså behövde jag öka vikten lite…


Hur då? Jo, genom att göra armhävningen på tråna NERÅT och sedan pressa upp från knäna.
Så gjorde jag idag, och det var faktiskt en riktigt mäktig känsla att orka såpass många som jag faktiskt gjorde. Jag hade väntat mig att jag skulle ligga där som en platt pannkaka när jag kom ner, för det gjorde jag sist! Men ”sist”, det var några år sedan jag testade att göra armhävningar på tårna…

Dagens pass:

  • 15 benböj-hinklyft, 12 axelpress, 15 stående rodd
  • 15 utfall med vikter, 12 biceps curls, 12 axellyft till sidan.
  • 12 triceps kick backs, 15 rygglyft – på boll, 12 armhävningar.

NER kom jag även när jag gjorde utfall. Jag har aldrig tidigare haft problem med knäna, förutom det fenomenet att jag är extremt överrörlig. Jag har dock aldrig fått ont tidigare. Förrän idag! Det högg liksom till i högra knät när jag gjorde benböjen, men jag körde på. Ett varv med utfall, det gjorde ut, men jag försökte härda ut. Andra varvet vek det sig, musklerna orkade liksom inte hålla emot i utfallssteget… Nu har jag stretchat och har lagt en vetekudde över benen för att värma knäna… Att ha datorn i knät värmer ju rätt bra det med!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *