Tävling på skoj!

Idag var det en inofficiell hundutställning i Rättvik. Det är ”tävling på skoj” skulle man kunna säga, eller som träning inför de större utställningarna.

Det gick bra i alla fall, även om hon inte fick HP. Kritiken var bra, men hon fick, liksom de andra vuxna chihuahuorna nedslag på för tunt nos/käkparti.

Vi fick en första placering i alla fall! 🙂

20110821-012912.jpg

20110821-012926.jpg
Min lilla skönhet, Celine.

På utställningen träffade jag Jessica från Beauty Bells kennel så jag fick lite tips och råd också. 🙂

På vägen hem såg jag nånting hemskt! En hund satt fastbunden vid en dragkrok. Bilen stod på en liten parkeringsficka och föraren satt i bilen.
Bara att binda en hund vid dragkroken är olagligt enligt jordbruksverkets djurskyddslag:

”Hundar får inte bindas vid fordon, om inte en speciell uppbindningsanordning används som hindrar att fordonet kan lämna platsen innan uppbindningsanordningen avlägsnats.”

 

Dessutom var kopplet så långt att hunden hade kunnat springa rakt ut i vägen (90-väg)…
Polisen hade dock ”inga resurser” för att åka dit, men knappt 1 mil senare möter jag en polis med blåljus. Åker de blått på sådant? Kanske har nån rapporterat om en hund som släpas efter en bil, om föraren åkte iväg…
Hemska tanke!!

3 svar på ”Tävling på skoj!

    • Okej, ja, DÅ förstår jag att de kom med blåljus. För när jag ringde polisen stod bilen still och hunden satt bakom. De sa ”Det låter ju inte så bra, men tyvärr har vi inte resurser till att skicka dit nån bil nu”

  1. Pingback: Tävlingsdebut! | Ronjas resa mot målet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *