Rapport från tjejvasan

Nu är jag hemma. Jätteseg och fortfarande frusen.

Jag tog mig ända in i mål på tiden 4:12:18 enl. vasaloppsresultatet, själv fick jag det till 4:13:03 på min pulsklocka, men jag startade den väl några sekunder innan stoppade väl inte exakt.Jag hade som målsättning att åka under mammas dubbla tid och det klarade jag, då hon åkte på 2:20.Jag kan väl inte påstå att det var helt enkelt och smärtfritt. Jag fick jobba hårt…

 • Medelpuls 181
 • Maxpuls 203
 • Kaloriförbrukning 2305

tjejvasan_pulsdiagram1

Det var tungåkt, och det snöade konstant halva loppet. Men jag hade i alla fall mitt turdjur med mig; Ior -envis som en åsna, och det är jag med…

När jag kom i mål fick jag först vänta på en buss för att ta mig bort och hämta överdragskläderna sedan duscha. Trots att de körde skytteltrafik, så fick jag vänta två busslass. När jag kom dit fick vi hämta våra kläder på en stor fotbollsplan, sedan var det 300 meter att gå bort till duschen. När jag väl kom dit var det MASSOR med folk och jag stod säkert 45 minuter i en toalettkö. Det fanns EN toalett!

Sedan stod jag bra länge i en duschkö och när jag kommer in var det såna här gamla tråkiga skolduschar, såna här med svagt sprut uppifrån taket, ingen möjlighet att temperatur, så det var fisljummet, inget man blev varm av precis.
Att tvätta håret där kändes lönlöst, så det gjorde jag när jag kom hem istället.

Vi var frusna alla tre och drog på full värme i bilen, men trots det tinade jag inte upp. Jag var ordentligt nerkyld…

Jag är stel i hela kroppen (vågar knappt tänka på hur det kommer vara imorrn), luftrören är ganska överansträngda och jag har jobbig rethosta just nu… Men, men, jag tog mig i mål i alla fall och det är huvudsaken.
Alla krämpor får jag ta tag i sedan om de inte går över av sig själv…

Jag efter målgången

 

8 reaktion på “Rapport från tjejvasan

 1. Bra kämpat tjejen! Behöver jag säga att jag (och säkert fler med mig) är imponerad av Dig och Din drivkraft. Personligen skulle jag inte ställa mig på ett par skidor på längden i 4 timmar.

  • Tack! När jag tänker efter så vet jag faktiskt inte varför jag ställde upp… Bara för att bevisa för mamma att jag kommit i bättre form? Hade iaf bättre tid i år UTAN skidträning än för 4 år sedan med flera mils träning innan.

 2. Grymt gjort!!!

  Men alltså, EN toalett på ett evenemang med bara tjejer??? Jag som tycker det är svårt att komma åt damernas toa på Atlantum, haha…

  • Tack!!
   Ja, i det duschutrymmet fanns det bara en för oss. Det fanns en till som det stod ”endast personal” på, som det låste efter sig med en skruvmejsel… *suck* Det fanns nog en toalett vid de andra duscharna också. Hade jag vetat det så hade jag gått på de tillfälliga utedassen vid målet.

  • Tjejvasan är 3 mil, Vasaloppet är 9 mil. Läs mer om alla olika lopp på http://www.vasaloppet.se
   Svårt att svara på, men träningsvana är väl att rekommendera. Jag åkte dock bara 4 km skidor innan i år, men tränar annat. Jag är enormt envis och skulle inte bryta något lopp om jag inte skulle bli skadad.

 3. Pingback: Tjejvasan idag! | Ronjas resa mot målet

 4. Pingback: Tjejvasan idag! | Ronjas resa mot målet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *