SÅHÄR SER MIN DRÖMDAG UT

Man lever lätt i gamla vanor och alltför ofta sätter man sig själv i skym undan. Visserligen mår jag bra av att ha kontroll, veta vad som ska hända och inte behöva känna någon tidspress. Men om jag för en gång skull vill skämma bort mig är det ju JAG som ska vara i fokus. Prinsessa för en dag helt enkelt!

En lyxig weekend i Stockholm vore inte helt fel. Men för att skämma bort mig själv på nedan beskrivna sätt så känner jag själv att jag måste ha förtjänat det. Så varför inte ha det som ett slutmål av min viktminskning?

På fredagen lämnade jag Shakira hos en hundvakt och får sedan åka tåg till Stockholm – första klass naturligtvis.

Väl framme i Stockholm möttes jag av en tjej som följde mig till hotellet där jag skulle sova inatt.

På fredagskvällen efter en god, men nyttig middag var det dags för en stund i relaxavdelningens bubbelpool och en efterföljande ansiktsbehandling med uppfräschning och djuprengöring.

En stor och skön säng väntade inne på hotellrummet och efter god natts sömn var det dags för frukost. På hotellet finns allt möjligt att välja på, men man kan ju välja de lite nyttigare alternativen. Bl.a. fanns en stor och fräsch fruktbuffé.

På lördag förmiddag var det dags att bege sig till ett gym i närheten och träffa en PT, en av mina förebilder, Linda Fodor-Egelstig. Efter ett väl genomfört träningspass hjälpte hon mig med några poseringar och jag fick lite nytagna bilder på en ”perfekt” fysik. Jag kan ju inte annat än att hålla med om att jag såg bra mycket bättre ut utan alla extrakilon som nu är borta – För alltid!

Matlagning är inte min starka sida och ”allt nytt är farligt”. Men till lunchen så skulle jag laga mat tillsammans med Linda och få prova något nytt. Och gör man det tillsammans med någon som kan så är det ju inte lika farligt… Vi gjorde en nyttig lunch med kyckling som bas, fast långt ifrån den variant som jag äter tillvardags; kycklingfiléer kryddade med citronpeppar.

Efter lunch var det dags för shopping. En personlig klädstylist följde med mig runt i Stockholms butiker och hjälpte mig att välja ut kläder som passar min kroppsform och mina färger. Olika kläder för olika tillfällen beroende på vad jag vill framhäva. Vi satte oss på ett mysigt fik så jag fick lite mellanmål i mig, man blev rätt hungrig av att springa runt i butiker. Vi pratade klädteori och jag fick lite tips och idéer. Inte visste jag att det låg SÅ mycket teknik bakom en bra klädsel…

Senare på eftermiddagen fick jag komma till en nagelteknolog där de gjorde en förlängning av mina naglar samt målade de riktigt fint i ett mönster som passar min stil och personlighet.

Direkt efter det var det dags att gå till frisören på Make up institute och han fick fria händer. Han lekte med färger och formade håret för att få fram de bästa ansiktsdragen hos mig. Allt gjordes med förtäckt spegel så jag fick inte se mig själv förrän efteråt. – Wow! Vilken skillnad!

Nu skulle min make up på. Och mina bra ansiktsdrag skulle framhävas ÄNNU mer. Efter en timme var de klara och jag kände knappt igen mig själv. Jag såg ju ut som en helt ny tjej! Helt plötsligt var jag tvungen att inse att det hade hänt något. Jag var inte längre den överviktiga fula Ronja, utan en riktigt snygg tjej som folk mer än gärna tittade åt. Ny kläder, ny frisyr, makeup, tillfixade naglar… Once in a lifetime. Det måste naturligtvis förevigas och jag blev fotade av en professionell modefotograf i en studio och jo – Jag såg ju faktiskt UT som en modell. Inte en benig catwalk-modell, utan en sund vältränad tjej som strålade av lycka och självsäkerhet.

Man skulle kunna tro att dagen slutade här, men nej. Jag fick åka vidare till en lyxig restaurang för en 3-rättersmiddag och gissa om jag blev glad när jag såg att jag skulle få äta middag tillsammans med en av mina idoler, nämligen Carola! Efter middagen fick jag följa med henne till en studio för att spela in en av mina låtar på CD-singel.

Carola skulle ha en konsert på kvällen på en av Stockholms mest kända nattklubbar där många kända artister håller till. Jag blev VIP-gäst, fick se konserten och sedan hade jag fria drinkar i baren hela kvällen. Nattklubben där hade lite bättre utbud på alkoholfria drinkar än vad de har här i Borlänge och jag fick även vara försökskanin och testa helt nya varianter. Jag fick även en alkoholfri drink uppkallad efter mig – en lite söt/syrlig rosa drink . Att dansa på nattklubb är helt underbart. Jag är nykter och trivs med det. Och den där kvällen var det JAG som var prinsessan på dansgolvet.

Jag fick en taxi beställd som skjutsade tillbaka mig till hotellet och jag sov riktigt gott efter den där dagen. Jag var helt slut efter alla intryck.

På söndagen var det dags att åka hem igen. Tillbaka till Borlänge och hämta Shakira. Ni kan ju gissa om det var någon som var glad att se mig. Det går inte att lura en hund, hon kände fortfarande igen mig och tur är väl det!

14 svar på ”SÅHÄR SER MIN DRÖMDAG UT

  • Nej, omöjligt är det inte. Men smakar det så kostar det. Jag tog reda på lite prisuppgifter och gjorde uppskattningar på några av sakerna och den helgen skulle gå på över 20.000:- =O
   Kram

 1. å, en sån underbar dag du vekar ha haft, blir lite avis!! Hur gjorde du det? Jag diggar dig, fortsätt kämpa och träna tills du uppnått ditt mål. Lycka till!
  Varma kramar
  /Maria

  • Tack! Nja, alltså.. Det där är en text som beskriver hur jag vill att min drömdag SKA se ut, det är inget jag har gjort… men jag skulle ju kunna bocka av saker vartefter, som en sån här; ”Att göra innan jag dör-lista”
   Kram

  • Tack tack! Jo, fast jag fick ju en del gratis iom min medverkan i Borlänges Lucia. Alla kandidater blev stylade; hår & make up sedan fotograferade… Jag fixade mina naglar som en belöning för tränings/viktminsknings-prestation =)

 2. Hej! Tänkte ge min underbara fru en klädstylist i födelsedags present. Hon är kort och överviktig (enligt samhället, inte mig!) så det är svårt för henne att hitta kläder. Har dock problem var man hittar stylister. Nån som kan hjälpa? Bor i Skåne.

 3. Pingback: Mina drömmars dag – som Dove-modell! | Ronjas resa mot målet

 4. Pingback: LIVET SOM LUCIAKANDIDAT | Ronjas resa mot målet

 5. Pingback: Sminkad av Anne Perdén | Ronjas resa mot målet

 6. Pingback: Jag hittade drömdagen! | Ronjas resa mot målet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *