Ny månad -nya mätningar

Ny månad och jag gjorde lite nya mätningar. Inget att hänga i julgranen precis, men 1 cm från vardera mätställe har det väl försvunnit iaf. Men mer ska det bli!

Det finns dock vissa problem med att mäta med måttband. Magen är lätt att omedvetet hålla in och minska nån cm extra. Armar, lår och vader kommer man inte ihåg exakt var man har mätt, och mäter man längre ner/högre upp så kan sdet skilja mycket. Att mäta bystomfång kan vara knepigt om man inte ser till att ha samma BH på sig…

Idag är det lördag och ”ätardag” Får jag äta vad jag vill då? Jodå, vad samvetet tillåter. Men jag tror jag har åkt på magkatarr igen. Det bränner och igår efter träningen kände jag de första symtomen. Mättnad/illamående efter bara 2 tuggor… Men jag hade ju druckit en del vatten så jag tänkte inte mer på det sen… Men nu…

img_0774

Men jag vet ju små saker som jag kan göra. Undvika all stekt mat (vilket jag sällan äter ändå). Bort med alla starka kryddor… Okej, då blir det ingen plåtburksfisk på ett tag som jag dränker i citronpeppar… Apelsinjuice på tom mage är nog det värsta…. Bort med den ett tag nu, även om jag bara druckit ett glas innan träningen….

Mjölkprodukter kan lindra, så jag får väl leva på filmjölk ett par dagar…

6 svar på ”Ny månad -nya mätningar

  1. Kämpa på tjejen!!! Jag är oxå i kamp mot vikten och har oxå en hund.. rätt lika dig och din blogg *ler* Ha det bra och krya på dig!

  2. har själv väldigt knslig mage, den blir som en ballong ibland. Tror jag ahr problem med min galla, till och från också…första gången jag fick det trodde jag att jag fått Akut buk eller nåt, shit vad ont det gjorde.
    grattis till minskade mått!

    • Usch, ja, magen är min känsligaste punkt tror jag… Misstolka mig rätt… ;o)
      Tack! Förändringarna var ju inte så stora men…

  3. Hej, du jag tänkte bara säga ett ord. Jag har nämligen för mig att starka kryddor är mycket bra för ämnesomsättningen, så varför ska du undvika dem?
    Jag vet inte alls hur din plan ligger, men i allafall så tror jag mig ha rätt om iallafall den saken. Kämpa på och lycka till!

    • Jo, absolut, det stämmer. Starka kryddor kan ha en positiv inverkan på ämnesomsättningen framförallt Chili, kanel och paprika. Men Starka kryddor är inte snälla mot magen och förvärrar smärtan när man har magkatarr… Det är som att hälla salt i ett öppet sår -det svider!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *