Det kan ha varit sista gången jag såg honom…

Hur kunde jag vara så naiv?! ”Vi klarade oss bra efter trafikolyckan”. Visst Devil verkade pigg och det gick ingen större nöd på honom. Men nu…

I söndags morse kräktes han, ingen större fara tänkte jag eftersom han ändå åt litegrann… På söndagkvällen åt han ingenting, ingenting på hela dagen igår och hans andning blev mer och mer ansträngd.

Imorse åkte jag in med honom till solstadens smådjursklinik. Då åt han minsann godis och verkade hur pigg som helst. Men röntgenbilderna visade något annat… Han hade vätska i thorax och i buken, sedan var det ett främmande föremål som de trodde kunde vara en bit av ett knäckt revben eller också något han satt i sig… Vätskan tryckte på rejält så tarmarna var upptryckta mot ryggraden. De gjorde ett ultraljud för att kika närmare på det främmande föremålet och se om det orsakat en inre blödning. Men då hittade de en tumör i buken. Den har blossat upp av en smäll, troligtvis av trafikolyckan. De kunde inte se varken mjälten eller diafragman på ultraljudet för det var så mycket vätska…

Nu är jag hemma, jag har lämnat honom på kliniken. Han ska sövas ner för att opereras i eftermiddag. Om tumören är spridd kommer de inte att väcka upp honom, utan låta honom somna in istället. Han är ju inte ens 2 år!! Han är mitt allt och nu kan det ha varit sista gången jag såg honom vid liv!

4 reaktion på “Det kan ha varit sista gången jag såg honom…

  1. Fy så hemskt! Jag håller alla tummar jag har för er. Du skrev att han var försäkrad och det är ju bra, men det är ju fan ingen tröst i ett sånt här läge. Hoppas verkligen, verkligen att det slutar lyckligt!

  2. Tack! Jo, visst är han försäkrad, men man kan bara försäkra sig mot kostnaderna inte olyckor (tyvärr). Han är livförsäkrad till 10000:- så om jag mister honom så finns det iaf utrymme för en ny hund, även om ingen hund i världen kan ersätta Devil. Jag betalar en självrisk på 1000:- sedan 10% av kostnaderna upp till 40000:- Så allt som allt kostar det det max 4900:- Om totala beloppet inte överstiger 40000:- vill säga. Men tacka vet jag försäkringen annars hade jag stått där och inte haft råd att låta dem FÖRSÖKA rädda honom ens… jag hoppas ju på att de ringer och säger att de tog bort tumören, tömde buken på vätska och att han kommer vara helt återställd om ett par veckor när stygnen är borta och allt…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *