Det bästa STÄDTIPSET!

Jag hittade de här tipsen på ”mammaliv” och bara MÅSTE tipsa er andra om det…

Det finns många sätt och alla är bra utom de dåliga.

Du ska få gäster om en halvtimma och allt är upp och ner. Vad gör du då? Hur städar man lite och ändå får det att se ordnat och rent ut?

Här kommer några knep.

* Släck ljuset och ta av dig glasögonen. Stäng dörren till sovrummet.

Koncentera dig på de rum där gästerna ska vara – kök, badrum och vardagsrum.

* Men glöm inte hallen – det första intrycket är viktigt. Alla kläder som inte ska synas – in med dom i en garderob. Knöka om så behövs. Sätt alla skor parvis. Räta ut mattan och lägg eventuella fransar rakt.

Sopa upp sand, grus och skräp. Klart.

* Vardagsrum: handplocka alla dammtussar, bry dig

* Toaletten – viktigt. Tvätta ur handfat och rengör toaletten. Tänd ljus och se till att det luktar fräscht. Ren handduk och snygg toarulle.

* Köket – viktigast av alla. Här får du lägga ner den mesta tiden. Diskbänk och spis måste se rena ut, speciellt om du bjuder på mat. Såsspill och fastbrända rester minskar aptiten och tar ned helhetsintrycket. Göm disken i diskmaskinen eller lägg den i diskhon med en stor skärbräda över.

Snabbtorka alla ytor, köksbord och skåp och kakel med fönsterputs, det brukar göra susen. Stoppa undan alla gamla tidningar och all post och papperansamlingar i närmsta garderob eller låda. Det som inte syns finns inte. Tänd ljus och sätt på lite soft musik.

Detta bör du hinna på en kvart, sen har du en kvart på att fixa dig själv ockå. Så kan gästerna komma.

inte ens om att ta fram dammsugaren, i värsta fall sopa upp allt. Rätta till kuddar och plädar i soffan,  plocka bort tidningar och annat från bordet, torka av bordet och vänd på alla krukväxter så alla blad vänds in mot rummet. Tänd stearinljus.

En reaktion på “Det bästa STÄDTIPSET!

  1. Pingback: Städtips! | Ronjas resa mot målet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *