Självplågeri

Körde BodyPump idag. Gick det bra? Ärligt talat, -nej… Min arm bara krånglar. Har inte kört BP på ett tag nu eftersom jag inte ville ta in den nya releasen och blanda med det som jag skulle filma… Det kändes idag vill jag säga. Jag har egentligen inga tunga vikter på, men när jag körde bröst (bänkpress) och triceps så höll armen på att dö, kändes det som… Vid 3:e frivändningen i ett set höll jag på att tappa greppet totalt med vänsterarmen, den lydde inte…

Dagens vikter:

Uppvärmning 5 kg/sida
Ben 7,5 kg/sida
Bröst 2,5 kg/sida
Rygg 7,5 kg/sida
Triceps 2,5 kg/sida
Biceps 3,5 kg/sida
Utfall
Axlar 1 kg´s hantlar
Mage

Pulsen:

Medelpuls 126
Maxpuls 180
Kaloriförbrukning 489

När det bara är problem börjar man fundera på om det är rätt för mig? Man ska inte träna om det gör ont, och ONT det är det minsta man kan säga att det gjorde i armen. Speciellt under bröst-låten… Sedan funderar man lite till, ska jag verkligen kunna instruera i BodyPump om jag själv inte kan göra alla rörelser? var går gränsen för självplågeri?

8 svar på ”Självplågeri

 1. Du borde undersöka armen, den kanske inte orkar med BodyPump. Bättre slopa BodyPump och ha en fungerande arm än att fortsätta och bli skadad för livet, det blir jobbigt att bara kunna använda en arm.

 2. Lena: Jag bröt överarmen för 3 år sedan, det är nerver och omkringliggande muskler som är skadade. INGEN träning är skadlig för armen, det är bara min egen smärta som sätter stopp. OM den någonsin blir bra så kan det ta både 10 och 15 år, men jag ska till en kirurg snart som ska säga sitt om armen… Jag har gjort massor av undersökningar förut…

 3. Hej!
  Hittade hit via gymmet.com
  Nu har jag inte läst så mkt här, men har du kollat upp vad som är problemet med armen? Det låter likt nått jag själv haft… Jag hade superont i ena armen (kändes som triceps eller biceps)efter att ha kört en massa pump. (Kände av värken i alla låtar utom ben och mage i stort sett). Kunde vakna på morronen av att det verkligen värkte. Det visade sig vara inflammation i axeln som känns i armen! Vilade i över en månad från pumpen, nu är det bra igen.
  Hoppas det löser sig!

 4. Tack för omtanken, men det är inte riktigt så enkelt. Jag fick ett spiralbrott i överarmen för 3 år sedan när jag hoppade trampolin. Enl. alla undersökningar så är det ingen fara att träna, allt har läkt. MEN det är nerver och muskler som är skadade som tar väldigt lång tid att läka… Under just pumpen hamnar nerverna under stort tryck av musklerna och det gör ont. Eftersom jag skulle filma till LesMills så ville jag inte köra någon annan pump (koreografi) än just den jag skulle filma, så jag har inte kört BP på en månad ungefär…

 5. Det är så hemskt när allting lixom går emot en…men ge inte upp! Om du bara får den hjälp och-jag vet att det är hemskt att höra- v i l a du behöver ska du se att det ger sej!!!

 6. Ammivo: Nej, det handlar inte om att vila… det är en skada med en läkningsprocess som jag inte kan påverka… När det var som värst från olyckan och 7-8 framåt, kunde jag inte ens lyfta upp handleden för att nerverna var ”helt borta”. Det var som när ett barn ska lära sig gå, nerverna måste hitta vägar för signalerna, inget man kan påskynda. Det kommer att funka när nerverna är klara. Nu ligger de under tryck och förvärras under träning. Ska till en kirurg snart som ev. kan lätta på trycket på nerverna…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *