"Du måste vara stark?!"

Haha, ja, jag kanske är stark, men allt är relativt… Tyckte det var lite kul; En medelåldersman tränar samtidigt som mig och skulle ha maskinen för sittande rodd efter mig. Inställd på 40 kg som jag körde på lämnade jag den. Jag börjar köra latsdrag i maskinen bredvid (som ÄNTLIGEN är lagad nu) och kör lätt på 20 kg. Då säger mannen. ”Du måste vara stark?!” 
Jaha.. säger jag och dubbelkollar vad jag har för vikt på latsdragen. 
Då sa han; ”det var 40 kg du körde på här va?” 
”Jo, det gjorde jag… Fast bara 12 reps…”
”12 reps på 40 kg, det är inte dåligt det för att vara tjej”

Sedan fortsätter han på 40 kg, stönar och stånkar. Att vara svagare än en tjej kunde han ju inte visa sig vara… *haha*

Jag är väl inte råstark kanske… Men jag ska bli!

Idag körde jag styrketräningsprogrammet själv för tredje gången. Idag tog det verkligen emot, måste ha berott på vädret. Även Devil och Rossy var sega idag. Jag hade hundkurs kl.18.00 och tänkte träna innan det. Men så blev det inte. Jag åkte på hundkursen och fick TVINGA mig till gymmet efteråt… Ren styrketräning, ensam, är inte det roligaste jag vet… 

Men jag fick höja vikten på flera övningar eftersom jag skulle göra det om jag klarade max antal reps i alla seten… Men så jäkla stönig som jag kan vara så måste jag ju höja ytterligare i flera övningar även till nästa vecka… Jaja, JP bestämmer…

Uppvärmning:
Löpband, varierande <6,5 km/h

Utfall med hantlar:
8 kg x 10+10
8 kg x 10+10
8 kg x 10+10

Legextension:
45 kg x 12
45 kg x 12
45 kg x 11

Latsdrag:
20 kg x 13
20 kg x 14
25 kg x 12

Sittande rodd:
40 kg x 12
40 kg x 12
40 kg x 7 (sedan protesterade min arm och jag fick så J*vla ont i vänsterarmen, trots dragremmar)

Hantelpress:
7 kg x 12
7 kg x 12
7 kg x 12

Sidelaterals:
4 kg x 12
4 kg x 12
4 kg x 11

Triceps pushdown:
25 kg x 12
25 kg x 12 
25 kg x 12

Bicepscurl med stång:
14 kg x 12
14 kg x 12
14 kg x 12

Medelpuls 124
Maxpuls 174
Kaloriförbrukning 472

7 svar på ”"Du måste vara stark?!"

  1. Det kanske räcker med hundträningen vissa dagar och gymmet de andra dagarna? Du rör ju mycket på dig tillsammans med hundarna också. Det är inte bra att överanstränga sig =)

  2. Hehe… visst är det skönt när man lyfta lika mycket (eller mer) än ”grabbarna”… Det händer ju inte så ofta men när det gör det så får man njuta lite extra. 🙂

  3. Kalikå: Ja, man kan bli trött av sådan träning. En del blir trötta av att bara läsa om det…

    Ofelia: Ja, men det var lite oväntat ;o)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *