Det blir allt tuffare!

Jag tyckte att dagens intervallöpning var tuff, men det kommer bli ÄNNU tuffare, redan på söndag, med FLER intervaller.

Idag var det 9 x 3 minuter löpning med EN minut promenadvila mellan.

20120515-161230.jpg

På 36 minuter hann jag 4,4 km. Jag startade appen lite innan jag sprang iväg, för att sedan hinna pilla ner mobilen i bakfickan på tightsen. Och sedan när jag kom hem skulle jag pilla upp den igen och stanna mätningen så därav lite längre tid…

På ett sätt känns det som att jag springer kortare sträcka när jag springer intervaller, än om jag springer på en tävling. Alltså att jag kommer kortare sträcka på 3 minuter. Under intervallerna lägger jag mest fokus på att ORKA alla intervaller den angina tiden, än att komma så långt som möjligt. På en tävling är det bara en viss sträcka. Jag kan springa fort med långa kliv, men då springer jag inte 3 minuter och så går jag när jag blir trött, kanske 2 eller 3 minuter eller ibland bara några sekunder för att sedan springa igen. Och när det är sista biten kvar till mål vet jag ju att jag kan pressa det sista, för sedan får jag i alla fall vila!

Träning blir alltså längre tid löpning, men långsammare. Och på tävling ”idiot-ruscher” men kanske mindre totaltid av löpningen. Det är en KÄNSLA, men egentligen borde jag ha nån bredvid mig under en tävling som klockar tiden jag springer resp. går.

2 svar på ”Det blir allt tuffare!

  1. Bra jobbat. Själv har jag försökt mig på att löpa lite. Men jag var inte riktigt lika bra.
    Jag sprang 30 sekunder, och gick i 3 minuter, upprepade det hela i 4,8km. Men jag skall bli bättre =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *