Basic matematik?

Styrketräning eller matematik? Matte har kanske aldrig varit mitt favoritämne, men grundläggande kunskaper har jag ju i alla fall… Trodde jag -fram till idag! Jag har ju läst både Matte A och Matte B, nog för att det är några år sedan men i alla fall…

Jag gjorde pinsam felräkning idag, men som tur var på marklyft och inte på bänkpress. Annars hade jag hamnat där under stången… Jag lyckades räkna hela 20 kilo fel nämligen!

Efter att ha kört marklyft på 35 kilo några veckor skulle jag nu höja till 40 kilo. 2 st viktskivor a’ 20 kilo vardera lastade jag på och så lyfte jag ner stången. DÅ kände att det var ALLDELES för tungt. Men det tog en stund innan jag kopplade. STÅNGEN väger ju 20 kilo också! Så det var bara att plocka bort 20 kilos-plattorna och sätta dit 10 kilo på vardera sida istället. SEDAN gick det bra! Men jag klarade ju 12 reps i alla 3 seten i alla fall. Kanske får det bli 45 kilo nästa gång…. 😉

Övning Vikt/Reps Vikt/Reps Vikt/Reps
Marklyft 40/12 40/12 40/12
Latsdrag 35/12 40/5 35/12
Kabelrodd 62/12 62/10 62/12
Stångcurl 15/9 15/8 15/8

2 svar på ”Basic matematik?

 1. Jag pratade precis om det där med en kompis idag, att jag tycker det är imponerande med er som tränar styrka och modellerar era kroppar. 🙂

  Lycka till i bloggtävlingen!

  • Tack ska du ha!
   Ja, det var lite komiskt att DD’s bilaga ”Borlänge centrum” som kom idag innehöll ett reportage om Klaudia, bodybuildern på mitt gym. Och inom 10 dagar kommer jag med… Nu är jag ju inte bodybuilder (ännu), men ändå… 😉
   Lycka till du med! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *