Bävern fick nog!

Tidningen metro skriver idag om en bäver som fick nog av en robot-gräsklippare! Det låter för kul för att vara sant…  

Men, men, jag får väl försäkra mig om att det inte finns några bävrar här så jag inte hittar min gräsklippare på rygg i Dalälven…. img_1560

Bäver attackerade robotgräsklippare

Bävern fick nog av robotgräsklipparens oljud. Så han dränkte den i en sjö.

Utanför Lidköping har en bisarr kamp mellan en bäver och en robot utspelat sig. Bråket har pågått i nästan ett år. Men nu har roboten, som dessutom heter Nisse, dragit det korta strået i slagsmålet mot den ilskna bävern.

Ulla-Britt Andersson ägde robotgräsklipparen Nisse som tog hand om hennes gräsmatta vid Ullersund utanför Lidköping, skriver Nya Lidköpings-tidningen.

Nisse var omtyckt och hade till och med fått ett litet hus där han kunde ladda sina batterier. Men han var inte lika omtyckt av en annan av trädgårdens frekventa besökare, en bäver.

Förra sommaren hamnade de två i handgemäng som slutade i att Nisse hamnade på rygg i potatislandet.
– När Nisse kommit farande i sakta mak har bävern sett honom som en fiende, anfallit och sedan kastat honom på rygg i potatislandet, säger Ulla-Britt Andersson till Nya Lidköpings-tidningen.

Och nu har bävern satt stopp för Nisses långsamma framfart över gräsmattan en gång för alla. En förmiddag hittade Ulla-Britt Andersson sin robot än en gång på rygg, men denna gång i en sjö vid tomtens gräns.

Det var nådestöten för Nisse som slutade fungera efter doppet i sjön och nu är bävern herre på täppan i trädgården.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *