En MÖRK dag för rottweilern!

Idag är en mörk dag för rottweilern och även för alla vi som är ägare till en rottweiler…

img_1541

Igår blev en 5-årig pojke överfallen av en rottweiler. Ja, just det -En rottweiler! Men det finns nog ett stort antal mörkertal där en (enl. andra) ”fredligare” ras, lämpad som familjehund, har orsakat barn skador… Men om det är något sådant som tas upp i tidningen så står det oftast bara ”medelstor” ras/hund, men när det är en rottweiler som gjort något då ska det minsann uppmärksammas och man ska indirekt ge allmänheten uppfattningen att alla rottweiler är farliga….

Efter en sån här händelse, då får man höra det… ”Är inte de farliga”?!

Jag hörde en kul grej häromdagen, en som hade frågat en annan hundägare; Tycker han om barn? Var vid ägaren svarade. Jadå och gärna med lite sås & potatis till!

2 svar på ”En MÖRK dag för rottweilern!

  1. Det var min son som nästan blev dödad av rottisen. Jag har själv haft rottis och det har alltid varit en av mina favoritraser. I detta fall så är det en missbrukare som äger hunden plus två till. Det är fruktansvärt tråkigt att så många rottisar ska hamna hos fyllon, pundare och idioter. Det är väldigt synd om dessa hundar. Och jag blir förbannad när man sätter in en bild på en rottis som visar tänderna i tidningen. Det hade varit mer passande att sätta in en bild av en dreglande fyllekäring. MEN rottisar är inte hundar man ska ha om man inte är erfaren hundägare. Jag har idag en boxer och det tycker jag är en bra familjehund. Det är ju inte så att en boxer inte kan ”flippa”. Men när vi skaffade ny hund denna gång så valde vi faktiskt bort rottis till min stora sorg pga att vi har fått barn. Huvudsaken är att alla hundägare vet sina begränsningar i erfarenhet av olika raser och att alla hundar hamnar där dom får rätt omsorg och uppfostran. Vilken hund som helst kan bli livsfarlig. Golden retiever toppar ju incidentlistan. Detta beror på att folk tror att det är nallebjörnar för att dom ser ut så.

  2. Överlag så är det oftast barn som blir bitna av hund… händer nog faktiskt varje dag.
    Hund och barn är ingen bra kombination då barns kroppsspråk är mer ”fladdrigt” än vuxnas, de representerar upphetsning och ser ofta hundar i ögonen.

    Läste artikeln och har svårt att tro att det var en riktig attack från hundens sida, om pojken ”bara” fick ett jack i bakhuvudet som det stod.
    Hade hunden verkligen velat skada hade den gjort det…

    Har en rottweiler-mix och en så kallad ”kamphund” själv. Och barn faktiskt! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *